Kövess minket

Aztaa

Walter White és Jesse Pinkman is szobrot kap a Breaking Bad helyszínéül szolgáló Albuquerque-ben

Megosztva

Bronzszobrot állítanak Walter White és Jesse Pinkman karakterének Albuquerque városában, Új-Mexikóban, a Breaking Bad sorozat helyszínén – tudta meg a The Guardian.

Mint a lap írja, a sorozat készítői – különösen Vince Gilligan – „szeretnének valamit visszaadni Új-Mexikónak”, azon belül is Albuquerque városának (az idézet egy, a város vezetése által frissen közzétett közleményből származik), ami a rendező szavai szerint „a két tévésorozat és egy film 15 éve alatt oly kedves volt hozzánk.”

A szoborállítás szándékát Gilligan még 2019-ben vetette fel és kezdte el szervezni a Sony Pictures-szel társulva, a projekt azóta készül, és majd négy év elteltével most nyáron ölt végre formát.

Jesse és Walter White bronzmása az Albuquerque művelődési központban kerül kiállításra július 29-én, pénteken. A szobrokat Trevor Grove szobrász készítette. Mint a Guardian írja, a nagyszabású ceremónián tiszteletét teszi a két említett főszereplő, Aaron Paul (Jesse) és Bryan Cranston (Walter White, alias Heisenberg), illetve a rendező, Vince Gilligan, Peter Gould exekutív producer és Tim Keller, a város polgármestere is.

Gilligan reméli, hogy a szobrok ”rengeteg turistát vonzanak majd”. A hivatalos adatok egyébként azt mutatják, hogy 2011 óta jelentősen megnőtt a turizmus Új-Mexikóban, ehhez az eredményhez kimutathatóan sok Breaking Bad-rajongó is hozzájárult. Zárójelben fontos megjegyezni, hogy az új-mexikói város nem csak a Breaking Bad, hanem a Better Call Saul spin-off és a BB-film, avagy az El Camino helyszíne is.

A Twitteren nem mindenki örült annyira a kezdeményezésnek, többen azt vetették fel, hogy bár a sorozat zseniális és a szereplők megérdemlik az elismerést, visszás, hogy olyan karakterek kapnak szobrot, akiknek nevéhez gyilkosság és dílerkedés köthető egy olyan városban, ahol a drogfüggőség, a túladagolás és az erőszak amúgy is egy fennálló probléma.

(The Guardian)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés