Kövess minket

Stílus

„White Lives Matter” pólók, űrlény és Dűne inspirálta ruhák dominálták a YEEZY Season 9 divatbemutatót

Megosztva

Kanye West bemutatta a legújabb, kilencedik YEEZY kollekciót. A tervező először debütált a Párizsi Divathéten, a dolgok pedig nem is mentek teljesen zökkenőmentesen. A show kifejezetten exkluzív volt, mindössze 50 ember lett rá meghívva, cserébe élőben közvetítették Kanye YouTube csatornáján.

A divatbemutatónak háromnegyed hatkor kellett volna elindulnia, ehhez képest hatalmas, több mint egy órás késés alakult ki, aminek az lett a vége, hogy Ye maga köszöntötte a közönséget és spontánnak ható beszédet tartott, a szokásos, kissé zavaros stílusában. Ebben érintette egy korábbi, sorban negyedik divatbemutatóját, ahol a modellek a tűző napon ájultak el, miután késett a show. Ye szerint a média (szerinte méltatlanul) akkor csak erre koncentrált, pedig ő megváltoztatta a divatot. Szidta továbbá a GAP vezetőségét, amiért jobban tudták, hogy mi kell az „utcának”, mint ő, felemlegette, hogy anno pont Párizsban rabolták ki Kim Kardashiant, és elmondta, hogy fáj neki, mikor őrültnek nevezik. Ye egy strasszos papucsot viselt (zoknival), egy 2023 feliratú baseball sapkát, és egy pulcsit, aminek az volt a hátára írva, hogy „White Lives Matter”. Utóbbiról később kiderült, hogy a kollekció része. Beszédét azzal zárta, hogy kijelölte az új ellenségét. „Bernard Arnault az én új Drake-em” – mondta, az LVMH vezérigazgatóját megtéve céltáblájának. 

A show zenei alapját egy élő gyermekkórus adta, akik Sunday Service stílusban énekelték a keresztény dalokat.

A kollekció eközben űrlények által inspirált darabokból, papírzacskós táskákból, és akár a Dűne című filmbe is könnyen beleillő, homokvihar-biztos szettekből állt. A modellek közt Naomi Campbell, Arca, és a Givenchy jelenlegi kreatív igazgatója, Matthew M. Williams is feltűnt, utóbbi egy pántos női ruhát viselt a kollekció genderfluiditását kihangsúlyozva.

A bemutató az egyelőre kiadatlan Kanye West és James Blake kollabbal, az „Always„-zel zárult, amit alább lehet újranézni.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés