Kövess minket

Aztaa

Will Smith hatalmas pofonnal válaszolt a feleségén való poénkodásra az Oscar-gálán

Megosztva

Will Smith nem vette jó néven, hogy az idei Oscar-díjátadó műsorvezetője, Chris Rock a feleségén, Jada Pinkett Smith-en poénkodott, pofon, majd bocsánatkérés lett a vége.

Rock az egyik monológjában épp azt elemezgette, hogy kínos pillanat, mikor egy házaspár egyszerre van jelölve egy díjra, mint például idén Javier Bardem és Penelope Cruz, hisz előfordulhat, hogy csak az egyikük nyer. „Ha Penelope nem nyer, Javier azonnal imádkozni kezd, hogy Will Smith vigye el a díjat” – humorizált Rock, majd ha már úgyis Will Smith volt terítéken, odafordult a feleségéhez, és azt mondta az autoimmun betegsége miatt kopasz Jada Pinkett Smith-nek, hogy nagyon várja már a G.I. Jane 2 című filmet tőle – utalva a katonák tar fejére. Az elején úgy tűnt, hogy a poén nem kavar nagy port, még Will Smith is mosolygott, habár Jada láthatóan nem. „Ez egy aranyos darab volt” – hűtötte a kedélyeket Rock, mire Will Smith elindult a színpad felé, majd váratlanul izomból felpofozta a műsorvezetőt. A hang alapján az ütés igazi volt, és Chris Rock meglepettsége sem tűnt megjátszottnak.

Ezen a ponton még közönség is nevetgélt a szituáción, de aztán valahogy kínosba fordult az egész, ahogy a helyére visszaülő Will Smith káromkodva üvöltözni kezdett, hogy „Ne vedd a kibaszott szádra a feleségemet!”. Chris Rock értetlenül csak annyit tudott mondani, hogy ez csak egy ártatlan GI Jane poén volt, nem kellett volna ennyire komolyan venni, majd azzal poénkodott, hogy legalább van egy újabb emlékezetes pillanat az Oscar történelmében.

A legjobb színész díját amúgy végül tényleg Will Smith vehette át a Richard király című film címszerepéért. Smith az Oscar-szoborral a kezében könnyezve beszélt a szeretet fontosságáról és felidézte, hogy az általa játszott Richard Williams is hevesen védelmezte családját, majd bocsánatot kért a filmakadémiától és a közönségtől. A Los Angeles-i rendőrség később kiadott közleménye szerint Chris Rock nem tett feljelentést az ügyben, az Akadémia elítélte az erőszakos cselekményt.

Az idei Oscaron szerencsére ismét volt magyar győztes, Sipos Zsuzsanna, a Dűne díszletberendezője elnyerte az Oscar-díjat a legjobb produkciós tervezés kategóriában Patrice Vermette látványtervezővel együtt. A Dűne, amely részben Magyarországon készült, tíz jelöléséből hatot is díjra váltott. Hans Zimmer második Oscar-szobrát vehette át a Dűne filmzenéjéért. A film operatőre, Greig Fraser és vágója, Joe Walker is díjazott lett, és a Dűne a legjobb hang, valamint a legjobb vizuális effektusok Oscar-díját is megkapta.

A legjobb film díját a CODA című komédia-dráma kapta.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés