Keresés
  • Főoldal
  • Zene
  • A Sziget a nemzetközi sztárok kedvenc fesztiválja

A Sziget a nemzetközi sztárok kedvenc fesztiválja

Offmedia- 2017.01.12. 10:42
Szerdán este a hollandiai Groningenben jelentették be az European Festival Awards győzteseit

A Sziget lett a fellépők kedvenc fesztiválja a fesztiválok "Oscar-gáláján", az European Festival Awards versenyén. A korábban már többször díjazott budapesti rendezvény így már minden kategóriában elnyerte a fődíjat. Az elmúlt években az augusztusi esemény kétszer hozta el a legjobb nagyfesztiválnak járó díjat, egyszer pedig legjobb fellépők kategóriában söpörte be az első helyet. A fellépők kedvenc fesztiválja kategóriában a Sziget olyan nagy rendezvényeket utasított maga mögé, mint a Rock Werchter, a Pukkelpop vagy a Primavera Sound.


"Büszke vagyok, hogy a Sziget immár – egyedülálló módon - minden olyan kategóriában, amiben jelölhető, megnyerte a fődíjat”

“Szerencsére a jelek azt mutatják, hogy a közönség bizalma töretlen, az viszont nagyon fontos visszajelzés, hogy a nemzetközi sztárok is szeretik a fesztiválunkat - mondta Gerendai Károly, a díj átvétele után. "Talán azért is, mert a Sziget sokszínű, és sokszínű a közönsége is, akik nem csak egy-egy koncert, hanem a változatos élmények miatt érkeznek hozzánk, így a zenekarok nem csupán saját közönségükkel, hanem egy sokkal tágabb rajongó körrel találkozhatnak nálunk” – tette hozzá a főszervező.

Forrás: Rockstar Photographers

Kategóriájában győzedelmeskedett már a Sziget Szervezőiroda több fesztiválja: a Telekom VOLT Fesztivál, a Balaton Sound is és a B.My.Lake pedig indulásának évében elhozta a “Legjobb Új Fesztiválnak” járó díjat.

Az European Festival Awards keretében adták át az idei év életmű díját is, amit a Sziget idén nyáron tragikus autóbalesetben elhunyt munkatársa, Dan Panaitescu kapott. A díjat özvegye és Gerendai Károly vette át.

Hozzászólások

Érdekes lehet