Keresés
  • Főoldal
  • Zene
  • Elhunyt George Martin a Beatles legendás producere

Elhunyt George Martin a Beatles legendás producere

Offmedia- 2016.03.09. 10:12
Szerda reggel Ringo Starr egy Twitteres bejegyzésben búcsúzott el a zeneszerzőtől. Az "ötödik" Beatle 90 évet élt.A Beatles
a '60-as években már javában koncertezett Angliában és Németországban. A világsiker azonban akkoriban még messze elkerülte őket, leginkább csak füstös bárok közönségének zenéltek, több "hasonszőrű" csapat mellett. A zenekar életében 1962-ben következett be az igazi áttörés, ekkor szerződtette le őket ugyanis a George Martin vezette Parlaphone kiadó.

Az, hogy egy nagy kiadóhoz kerültek már önmagában hatalmas lökést adott a csapatnak, de külön ki kell emelni Martin személyét is, akinek fontos szerepe volt abban, hogy a zenekar pár éven belül meghódította szinte az egész világot. A producer, aki klasszikus zenéket szerzett elsősorban, mindenben segítette a srácokat, amiben csak tudta. Rendelkezésükre bocsájtotta, az azóta már ikonikussá vált stúdiót az Abbey Road-on, továbbá rengeteg tanáccsal látta el őket a felvételekkel kapcsolatban is.

George Martin élete során több mint 700 albumnak szerezte a zenéjét, ezek közül harminc elérte az első helyet az amerikai és brit toplistákon! Ez pedig világrekord a maga nemében, bátran mondhatjuk, hogy a világ (egyik) legjobbja volt "szakmájában".

Forrás: Getty / Europress

A producer ötven sikeres évet töltött a zeneiparban.

Nyugodjék Békében.

(mashable.com nyomán)

Hozzászólások

Érdekes lehet