Keresés
  • Főoldal
  • Zene
  • Hallgasd meg Virgil Abloh házi karantén-playlistjét

Hallgasd meg Virgil Abloh házi karantén-playlistjét

Kersner Máté- 2020.03.23. 20:21
Ezeket pörgeti a tervező a home office-ban.
Virgil Abloh a szó reneszánsz kori értelmében azért talán nem, de 21.századi mércével mérve egy valóságos polihisztor. Az Off-White alapító-CEO-ja és a Louis Vuitton férfi részlegének első afroamerikai kreatív igazgatója amellett, hogy divattervezőként, vizuális alkotóként (lásd: Kanye West albumdizájnok) és építészként munkálkodik, évtizedek óta foglalkozik DJ-zéssel is, mindezt pedig olyannyira komolyan űzi, hogy gyakorta fel is lép, többek közt Amerika egyik legnépszerűbb fesztiválján, a Coachellán és Ibiza különböző szuperluxi klubjaiban, vagy épp Párizsban, a szakma legnívósabb alakjainak koszorújában.

A koronavírusnak hála ezek a szettek mostanság viszont nemigen mehetnek élőben, szóval Abloh leginkább home office módban, egyedül tud csak mixelgetni, de úgy tűnik, ez nincs is annyira ellenére, ugyanis pár nappal ezelőtt a Vogue felkérésére összedobott egy komplett kis playlistet egyenesen az otthoni karanténjából. 

Forrás: Getty Images
A 17 számot tartalmazó lejátszási lista összetételét tekintve nem kicsit szerteágazó: találni rajta jazzt, trapet, funkot, hiphopot, neo soult és UK garage dallamokat is. Akad itt Miles Davis, Burial és Tom Misch is, fülelhető egy szerzemény a brazil komponistától, az MF Doomnak és Madlibnek is inspirációt nyújtó Arthur Verocaitól, de felbukkan a dalok közt 21 Savage uncsitesója, a durván nagyot menő, ám még mindig csak leakként kint lévő Pissy Pampert szállító Young Nudy és Jay Electronica is, aki 10 év várakozás után két hete végre ledobta debütáló albumát.

Virgil a következőképp jellemezte a lejátszási listát:

"A zenei ízlésem nem ismer határokat, nem is igazán lehetne bekategorizálni. A playlisten szereplő dalok pont annyira változatosak, mint én magam."

Az otthonmaradós napokra időzített, Vogue által publikált gyűjteményt alább lehet csekkolni.(Vogue)

Hozzászólások

Érdekes lehet