Keresés
  • Főoldal
  • Zene
  • Ma este adják át a Grammy-díjakat, magyar esélyes is van

Ma este adják át a Grammy-díjakat, magyar esélyes is van

Helstáb Laura- 2016.02.15. 09:30
Ma este - nálunk hajnalban - adják át Los Angelesben a Grammy-díjakat, a jelöltek között egy magyar együttes, a Takács Quartet is ott van.

Forrás: Wikimedia Commons

A Grammy-díjátadót ötvennyolcadik alkalommal rendezik meg, idén JJ Cool lesz a házigazda, és a fellép Taylor Swift, Adele, Chris Stapleton, Rihanna, és a legtöbb kategóriban jelölt Kendrick Lamar is a gálán.

Kendrick Lamar, a comptoni rapper összesen 11 jelölést kapott, többek között az év albuma (To Pimp a Butterfly), az év dala (Alright) és a legjobb duó és videóklip kategóriákban - utóbbi kettőt Taylor Swifttel közös száma, a Bad Blood révén.

A magyar származású Takács Quartet negyedszer lesz ott a jelöletk között, és 2003-ban nyert is Grammy-t. Most Marc-André Hamelin kanadai zongoraművésszel közös Sosztakovics-lemezükért jelölték őket. A quartet tagjai Fejér András, Schranz Károly, Geraldine Walther és Edward Dusinberre.

Összesen 83 kategóriában adnak át díjakat idén, szinte minden zenei műfajt felöleve, de a televíziós gálán csak a legfontosabbakat mutatják, a többit előtte osztják ki. Az amerikai lemezakadémia tagjai szakmai szempontokat vizsgálva döntik el, kit tüntetnek ki a díjakkal, nem az eladási adatok vagy a slágerlisták alapján.

Hozzászólások

Érdekes lehet