Kövess minket

Aztaa

1 millió 300 ezer forintért Te is koronavírus-fertőzött lehetsz egy kutatás kedvéért

Easy money némi rizikóval.

Megosztva

Pénzre lenne szükséged, mégpedig gyorsan? Tárazz be kajákból, készülj fel, hogy be leszel zárva, majd vágd zsebre azt a 3500 fontot, avagy 1 millió 300 ezer forintot, amit egy brit cég ígér neked, cserébe azért, hogy

megfertőznek egy kicsit a koronavírussal.

Így van, egészen konkrétan ez a terve a Hvivo nevű vállalatnak, mely más kutatókkal és az idővel is versenyt futva gőzerővel dolgozik azon, hogy megalkossa a több mint 3000 halálos áldozattal járó koronavírus ellenszerét. A tökéletes vakcina megalkotásához elengedhetetlen bizonyos emberkísérlete elvégzése, ezért van szükség arra, hogy az önkéntesek alávessék magukat a projektnek.

Forrás: DAZED / National Cancer Institute / Unsplash

A nem mindennapi kísérlethez 24 lelkes résztvevő jelentkezését várják, akik a vírus két, a COVID-19-hez képest kevésbé veszélyes, enyhébb légzési-és tüdőproblémákat okozó, legyengített törzsével (0C43 és 229E) lesznek majd megfertőzve, majd miután ez megtörtént, hozzálátnak rajtuk a vakcina teszteléséhez. 

A bátor alanyokra nem túl izgalmas menetrend vár: aki részt vesz, szigorú karanténba kerül két hétre egy Kelet-Londonban található laborban, ahol senkivel nem érintkezhetnek a külvilágból. Az indulókat orvosok által meghatározott diétára fogják, emellett a sport, vagy bármiféle edzés/laza testmozgás, és egyéb fizikailag megterhelő tevékenységek is tiltottak lesznek számukra. Ami a vizsgálatot illeti, az önkéntesen fertőzött brigád az ott töltött két hét alatt napi többszöri kontrollon esik majd át, mely során a védőruhát viselő orvosok és nővérek vér-, nyál-és orrváladékmintát vesznek majd tőlük. 

Forrás: FluCamp / hVIVO

Habár jelentkezni már most is lehet ( ITT ) a busás összegért, a Hvivo még vár arra, hogy a brit gyógyszerfelügyelet jóváhagyja a kísérlet megkezdését, mely a sokadik rövid időn belül, ugyanis ahogy a 24.hu is írja, a WHO szerint jelenleg 20 különböző vakcina fejlesztése zajlik párhuzamosan. 

Ha már a járványnál tartunk, érdemes megemlíteni az internet és a felnőttfilmes ipar abszurd reakcióját, ami az általunk is elmagyarázott, vírusként terjedő koronavírus-pornóban öltött testet.

(DAZED / 24.hu)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük