Kövess minket

Stílus

10 apróság, ami teljesen megváltoztatja az életed!

Úgy érzed, hogy eluralkodnak rajtad a hétköznapok? Akkor itt az ideje változtatni. Mutatjuk azt is, hogyan kezdj hozzá!

Megosztva

1. Olvasd el a címkéket!
Az élelmiszerek összetevőit nemcsak a kalóriamennyiségük miatt érdemes ellenőrizni, hanem a tápértékük is fontos szempont. Tehát, mostantól ügyelj magadra, és figyelj jobban arra, hogy mit pakolsz a kosaradba!

2. Sétálj!
Tudtad, hogy a rendszeres séta azon kívül, hogy jót tesz a szív- és érrendszernek, még kedélyjavító is? Ezért, ha teheted, akkor inkább gyalogolj! 

3. Az ételt tartsd a szekrényben!

Több hete próbálkozol azzal, hogy megszabadulj néhány kilótól, de mindig úrrá lesz rajtad a kísértés? A legjobb megoldás, ha a nassolnivalót nem a szemed előtt és a kezed környékén tartod!

4. Egyél állva!

Ha már az ételeknél járunk, akkor igen, vannak alkalmak, amikor nem lehet elhagyni az asztalt, de egyes esetekben kivétel tehető. Elsőre talán furcsának tűnhet, ám kutatások bizonyítják, hogy a szépen megterített asztalnál sokkal többet képesek az emberek fogyasztani, mint állva. 

5. Vesd be minden reggel az ágyad!

Nem fogod elhinni, de ez az egyszerű szokás csodákra képes. Nemcsak rendszert visz a hétköznapokba, hanem kutatások igazolják, hogy a takaros ágyban jobbat lehet szundítani.

6. Kevesebb panaszkodás, több nevetés!
Minden bizonnyal veled is előfordult már, hogy ha ért valami rossz dolog, akkor el szeretted volna valakinek mondani. Nos, ez egyszer még rendben van, de senki sem szereti állandóan hallgatni a panaszkodást. Ezért bármennyire is emberpróbáló feladat, panaszkodás helyett, inkább állj fel, és mosolyogj egy nagyot! 🙂 

7. Adj magadnak 20 percet!
Ahhoz, hogy az egész napos pörgés után még leüljön az ember a feladataihoz jelentős elszántságra van szükség. Ha nem megy elsőre, akkor ne is erőltesd, inkább engedélyezz magadnak 20 perc aktív kikapcsolódást: színezz, hallgass zenét, vagy esetleg nézz meg egy rész Agymenőket!

8. Készíts ajándékokat!
Kápráztasd el saját kezűleg készített ajándékkal a családot vagy a barátokat. Nem kell nagy dologra gondolni: süss nekik valamit, vagy csak engedd, hogy kibontakozzon a benned rejlő kreativitás.

9. Ne mondj le az alvásról!
Bármennyire is szorosak a határidők, ne feledd, hogy a szervezeted igényli az energia utánpótlást.

10. Engedd el a múltat!
Azt nem lehet mondani, hogy felejtsd el, viszont annak érdekében, hogy az örökös kattogás megszűnjön, próbáld meg elengedni a nyomasztó dolgokat!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés