Kövess minket

Hiphop

10 arc, akire érdemes lesz figyelni 2019-ben

Megosztva

Forrás:

Bri Steves

A lista első helyén egy 2018-ban már Kendrick Lamar „előzenekaraként” fellépő rapper-énekesnő, aki nem csupán a férfiak által dominált zenei körkép miatt lóg ki a sorból, megnyerő karizmájával együtt, hanem a trapklisékkel teli fiatal zenészek özönében hangzásban is kihagyhatatlan egyediséget mutat. A 24 éves philadelphiai lány diplomája után egyből a kottákba vetette magát, így legnagyobb – másfél milliós megtekintéssel büszkélkedő – slágere reményteli szelete a még meg nem jelent debütlemezének, amit idén várhatnak az újra nyitott fülek.

[vembed youtube=”vbftOENTCfo” ]Joyner Lucas

Válogatásunk eddig talán legtöbb tekintetet magára vonó liricista zsenije, a 30 éves massachusetts-i Joyner Lucas, aki bár 10 éves kora óta rappel, csak 2017-es I’m Not Racist klipjével robbant be a köztudatba, melyben a félvér rapper „két énjének” szélsősége vitatkozik. Ezt még megelőzte pár mixtape, és követte özön elismerés – többek közt Eminem és Tech9Ne által – de idén várható a „nagy év”, mivel a valódi debütálás, első nagylemeze, az ADHD hónapok kérdése és megérkezik, pont mint a – váratlan párosításként – Chris Brownnal közös duójuk projektje.

[vembed youtube=”43gm3CJePn0″ ]YBN Cordae

Az egyik legígéretesebb hiphop formációnak, a Young Boss Niggas-nek a költői harmada szintén 2019-ben dobja kezdő projektjét, amit máris megspékelt egy jópofa single-lel, Locationships néven. Ahogy korábban írtuk, a 21 éves tehetség Eminem My Name Is slágerének remixével nyert elismerő pillantásokat, és sikere azóta is egyre magasabbra ér, mivel J. Cole 1985-jére írt válasza mellett az új Spider-Man soundtrackjét, és Kung Fu harcát is sokan ígéretesnek érezték.

[vembed youtube=”j9ldzDkCXZY” ]ALLBLACK

A hardcore hiphop kedvelőinek érdemes csekkolni a bangerek sorát maga mögött tudó ALLBLACK-et, aki leginkább Chief Keef drillnyomait követi a megterhelően tartalmasnak nem mondható soraival és energetikus beatjeivel. Kisebb gyűjtemények után idén már egy stúdió lemez potenciálja is benne rejtőzik az amerikai futballt sokszor zenéjével párhuzamba állító agresszív oaklandi muzsikusban.

[vembed youtube=”Pu1olv0aGUk” ]Pardison Fontaine

A furcsa nevű rapper és producer már Kanye Westnek és Cardi B-nek is írt dalsorokat, de egyre gyakrabban dönt úgy, hogy kilép a Ye és Invasion Of Privacy lemezeken is nyújtott, rejtett munkásságából. Az erőteljes hangú New York-i trap rapper startját milliók várják.

[vembed youtube=”hDfsD6G8E_g” ]Blueface

Tagadhatatlanul a legkülöncebb alkotó a fentiek közül. A Los Angeles-i rapperről ordít a klasszikus West Coast vibe, hírnevét pedig azzal szerezte, hogy háromszor olyan gyorsan pörgeti a nyelvét mint az alatta szóló zene. Az „offbeat” rappert már a kreatív klipek mestere, Cole Bennett is rávette egy közös videóra… és jól halljuk? Szinte már teljesen a beaten mozog az élő meme versszaka? Az már biztos, hogy a debütációt Birdman és a Cash Money biztosítja.

[vembed youtube=”C934VEPOD5Y” ]Normani

Szólója még nincsen, ugyanakkor sokak érdeklődését felkeltette a Fifth Harmony popcsapat egykori tagja 6LACK-kel, G-Eazyvel, Sam Smith-szel, Khaliddal és Calvin Haris-szel közreműködve, továbbá idén Ariana Grande előzenekarát is alkotja a csábítóan lágy hangú atlantai R&B hölgy, aki bevallása szerint Alica Keys, Beyoncé és Lauryn Hill nyomdokait követi.

[vembed youtube=”xYtsL9znopI” ]Lil Mosey

A 16 évesen feltűnt washingtoni SoundCloud rapper egy-két meglepően minőségi trapnótával is büszkélkedhet tavalyi kezdeti lemezéről, de feltehetőleg idén sem hagyja abba a korai sikerek után. A nagy múlttal rendelkező Interscope Records szerződése mindenesetre erős indulásnak számít.

[vembed youtube=”HShOMLxQ1Ww” ]Jessie Reyez

A különc kolumbiai-kanadai R&B énekesnő Lil Yachtyval és Eminemmel is együttműködött az elmúlt időszakban. Utóbbi Kamikaze nagylemezének talán egyik legizgalmasabb szeletét alkotta. Kérdés, hogy pár EP után a debütre is marad kellő tartalom idén. A friss számait tekintve esélyes a pozitív kimenetel.

[vembed youtube=”–YgtVuvWGo” ]Flipp Dinero

A tavalyi év egyik legátütőbb, „exes” rapslágerét szolgáló New York-i energiabomba, aki Joey Badass-t megismerve már le is szerződött annak kiadójához. Hónapok kérdése, hogy a rekedtes hangú 23 éves hosszabra nyújtja-e a Leave Me Alone-nal platinumba öntött „15 perc hírnevét”.

[vembed youtube=”qu0CxX8GJj8″ ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés