Kövess minket

Film

10 dolog, amit nem tudtál a kedvenc karácsonyi filmjeidről

Megosztva

Forrás: Mode.com

1. Reszkessetek betörők

Az ünnepek kedvenc családi filmjénak forgatása nem éppen zajlott mindig családi hangulatban – az egyik betörőt játszó Joe Pesci ugyanis annyit káromkodott a jelenetek között, hogy a rendezőnek már extra intézkedéseket kellett bevezetni: Chris Columbus azt kérte a színésztől, hogy mondjon “fridge”-et a másik f-betűs szó helyett. Ráadásul Macaulay Culkin a mai napig magán viseli a nyomát a színésszel való munkának: abban a jelenetben ugyanis, ahol Joe Pesci megharapja az ujját, a kelleténél kicsit erősebb nyomást fejtett ki.

2. Igazából szerelem

Kris Marshall, aki Colint, az Amerikába utazó angol srácot játszotta, aki az akcentusával akart csajokat felszedni, annyira élvezte a forgatást a dögös amerikai csajokkal, hogy aznap ingyen dolgozott.

Forrás: Really Late Reviews

3. Az élet csodaszép

A filmet valójában július közepén vették fel Kaliforniában – sok műhó egy karácsonyi filmért!

4. Holiday

Dustin Hoffman vieóboltos jelenete teljesen improvizált volt: a színész elhajtott a bolt mellett, amikor látta, hogy bent filmet forgatnak, és beszállt egy snitt erejéig, saját magát játszva. Emellett még egy dolog valóságos volt a filmben: az internetes oldal, amit arra használtak, hogy házat cseréljenek, egy létező és működő website.

5. Bridget Jones naplója

A főszereplőt alakító Renee Zellweger a valóságban is egy hónapig dolgozott egy kiadónál, hogy felkészüljön a szerepre – és ezalatt az idő alatt senki nem ismerte fel az ott dolgozók közül! Még az akkori barátjától, Jim Carry-ről is kirakott egy képet az asztalára, amit a kollégái legfeljebb egy kicsit furcsának találtak…

Forrás: Cinema Fanatic

6. Polar Express

Amikor a vezető bemondja a film elején a “11344 Edbrook” címet, a rendező, Robert Zemeckis valós gyermekkori otthonára utal Chicagoban.

7. Karácsonyi vakáció

A karácsonyi filmben mindent látunk, csak pont karácsony napjának eseményeit nem.

8. Grincs

A Grincs-smink bőrt irritáló anyagainak elviselése olyan kínokat okozott Jim Carreynek a forgatáson, hogy a haditengerészet tanított neki kínzás-ellenálló tecnikákat, hogy kibírja a jeleneteket a maszkban. Nem csoda, hogy szegény Grincs olyan morcos volt!

Forrás: What’s On Netflix

9. Hull a pelyhes

A klasszikus film, melyben Arnold Schwarzenegger mindent megtesz, hogy karácsonyra Turbo Man akciófigurát szerezzen a fiának – a színész könnyedén megküzdött a tömeggel a jelentekben, nem úgy kollégája, a Turbo Mant játszó Dan Riordan, aki fél a magasságoktól, ezért extra nehéz volt ezt a szerepet eljátszania.

10. Télapu

Bár Tim Allen büntetett előélatű, a Disney kivételt tett vele saját “nem alkalmazunk korábbi elítéltet” szabálya alól, hogy eljátszhassa a szerepet. Így megvalósulhatott, hogy Tim Allen egyszerre volt a legnézettebb film főszereplője, a legnépszerűbb sorozaté (Házi barkács), és az elsőszámú best seller írója (Don’t stand too close to a naked man).

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.