Kövess minket

Stílus

10 dolog, amivel feldobhatod a hangulatod januárban

Ha levertnek érzed magad mostanában, ne csodálkozz: a január több szempontból is betesz a jó hangulatnak.

Megosztva

Ha egyetemre jársz, vizsgaidőszak van, ha dolgozol, vissza kell térned a napi rutinhoz a karácsonyi szünet után, a nyári szabadság pedig még messze. Az idő borongós, mire végzel a munkával, már sötét van, a hideg miatt nincs kedved kimozdulni, és még sorolhatnánk, mi minden veszi el a kedvünket az élettől az év elején. De szerencsére ki is lehet jönni a téli rossz hangulatból, ha aktívan teszel érte. Összegyűjtöttünk 10 dolgot, ami segíthet.

1. Hétvégi kiruccanás

A karácsony és a nyaralás között bizony hosszú az idő – szakítsd meg néhány rövidebb szünettel, törj ki a mindennapi környezetedből, és utazz el egy-egy hétvégére! Nem kell messzire menned, jöhet egy hazai welness szálló, síelés vagy kirándulás a havas hegyekben – télen is csodás a természet, és egy kis környezetváltozás azonnal feldobja az hangulatod, mert új ingerek érnek, amelyek megtörik a monotóniát.

2. Felfedezés a saját városodban

Nem kell feltétlenül elutaznod ahhoz, hogy új ingerek érjenek: elég, ha a város olyan részén csatangolsz egy kicsit, amit kevésbé ismersz, és felfedezel új kávézókat, boltokat.

3. Téli sportok

Januárban már hosszabbak a napok és több a napsütés is, így ne ülj otthon egész nap, mozdulj ki, sportolj valamit! Tele a város koripályákkal, de kipróbálhatsz valamilyen új edzéstípust is. Ami fontos: a sport az egyik legjobb módja annak, hogy természetes boldogsághormonokkal áraszd el a szervezeted.

4. Leakadás a Facebook-ról, Instagramról és társairól

Ha egész nap azt nézegeted, mások (állítólag) milyen csodásan töltik az idejüket januárban, nyilván kevésbé fogod értékelni a saját, nem a Bahamákon, osztrák síparadicsomban vagy őrült bulikban töltött hétköznapjaidat. A közösségi média nagyon könnyen azt az illúziót kreálja körénk, hogy mindenki más nagyon jól szórakozik, a mi életünk pedig unalmas ehhez képest, de erre van egy nagyon egyszerű megoldás: fordulj el a közösségi médiától, és kezd el felfedezni az apró örömöket a saját életedben! Hálásnak lehet lenni egy pizzázós, filmezős estéért vagy egy szombati ágyban-reggeliért is, ha tudatosan arra koncentrálunk, nekünk mi okoz örömet a hétköznapokban.

5. Kényeztető luxus

Egyszer-egyszer belefér egy fürő-belépő, masszázs, vagy éttermi vacsi a költségvetésbe – iktass be nem-hétköznapi programokat a hétköznapokba!

6.  Programok a barátokkal

Nem szívesen mozdulsz ki az esti hidegben? Semmi gond, ilyenkor  a legjobb házibulikat rendezni – persze nem az amerikai filmekből ismerős ereszdelahajamat megapartikra gondolok, hanem akár egy társasparti-estre, vagy közös filmezésre a szűk baráti körrel. A közös élmények, sok nevetés garantáltan feldobják a hangulatod!

7. A reggeli rutin megtörése

Reggelizz valahol a városban, hallgass zenét, tusolj le , jógázz egy fél órát – már az is energiával tölt föl, ha nem a szokásos rutinnal indul a napod!

8. Fényterápia

A borongós téli napok, hosszú éjszakák is rányomhatják a bélyegüket a hangulatunkra, ami miatt átmenetileg levertnek érezzük magunkat az évnek ebben az időszakában. Használjuk fel az ebédszünetet egy kinti sétára, ha épp süt a nap, munkaidő után pedig néha befekhetünk a szoláriumba egy kis fényterápiára – fontos azonban, hogy az utóbbit ne vigyük túlzásba.

9. Étcsoki

Amellett, hogy egészséges, a valódi étcsoki (nem a cukrozott verziók) az orgazmushoz hasonló hatást képes kifejteni a hangulatodra: endorfinokat és szerotonint szabadít fel a szervezetedben, amelyek boldog, ellazult állapotot okoznak.

10. Önbizalomtuning

A januári rossz hangulat, karácsonykor felszedett kilók vagy a társas kapcsolatok ellaposodása betehet az önbizalmadnak is. Egy jó módszer az önbizalomnövelésre – és ezáltal a hangulatjavításra -, ha összeírod, milyen tevékenység az, amiről nem gondolod, hogy meg tudnád csinálni vagy félsz tőle, és kipróbálod: például elmész karaokézni, vagy beiratkozol egy színjátszóba, ezzel kimozdulva a komfortzónádból és megdobva az önbizalmadat.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.