Kövess minket

Aztaa

10 érdekes tény a nőkről, amit még biztosan nem hallottál!

Az, hogy a nők érzékenyek és bizonytalanok, már ősidők óta jelen van a köztudatban. De azt esetleg tudtad, hogy gyengébbik nem képviselői többször pislognak, mint a férfiak vagy, hogy az első programozók is hölgyek voltak?

Megosztva


Mindenki tudja, hogy a nők rajonganak a szépségápolási termékekért, de azt már kevesen, hogy az ókori Rómában ennek érdekében a gladiátorok verejtékét hívták segítségül. A modern nő számára ez rendkívül undorítónak tűnik, azonban akkor ez teljesen normálisnak számított. A szép bőr iránti igény már akkoriban is jelentkezett, ezért állati zsiradékkal vagy gladiátorok izzadságával kísérleteztek. Sőt, a harcosok verejtékét – ha hihetünk a legendáknak – akkor az arénákban szuvenírként is árulták.
Egy nap egy nő száját körülbelül 20 ezer szó hagyja el, míg egy férfi megközelítőleg 7 ezer szóban foglalja össze mondandóját. Ezen kívül, a lányok beszédelsajátítása korábban kezdődik és gyorsabb is, mint a fiúké. A kutatók szerint erre létezik tudományos magyarázat is. Szerintük a nők agyában magasabb a Foxp2 fehérje, amely a beszédfejlődéshez elengedhetetlen, és lényegében ez az oka a bőbeszédűségre való hajlamnak is.
A világ 20 leggazdagabb nője közül 19 a vagyonát a férjének vagy apjának köszönheti. Sokak számára nem meglepő, hogy a világ leggazdagabb nőinek 95%-a vagyonához örökség útján jutott hozzá.
Állítólag egy nő egész élete során egy évet tölt el ruháinak kiválasztásával. Az előző állítást egy kutatással bizonyították be, melybe 2500 nő kapcsolódott be. A felmérésből kiderül, hogy a nők minden reggel átlagosan 16 percet töltenek azzal, hogy eldöntsék, miben induljanak útnak. Hétvégén – reggel – ez az érték 14 percre csökken, azonban egy ízlésesebb szett kiválasztása több, mint 20 percig is eltarthat. A legnehezebb döntés általában nívósabb események során áll fenn – pl. esküvő, bál –, ilyenkor minimum 36 perc szükséges. Már-már ez is sok időnek tűnik, de a leghosszabb mégis azokat a ruhákat kiválasztani, amiket a nők nyaralásra csomagolnak, ez körülbelül 52 percet vesz igénybe. A kutatásban résztvevők egyetértettek abban, hogy viseletünk nagyban befolyásolja közérzetüket és azt, hogy mások hogyan ítélik meg őket.
Feleséget keresel? Akkor látogass Oroszországba, mert ott 9 millióval több a nő, mint a férfi. Viccet félretéve, a lakosság nemi eloszlásának több oka is van. Ilyen például a migráció vagy az alkoholizmus. Megoldást jelenthet a poligámia, azaz többnejűség bevezetése, azonban ez még várat magára.
Egy kis biológia: a nőknek több ízlelőbimbójuk van, mint a férfiaknak. És a nők szíve gyorsabban ver, mint a férfiaké, de a nők percenként többször is pislognak.
Tény, hogy a nők nem félnek kimutatni érzéseiket, ezért sírnak. De vajon mennyivel többet, mint a férfiak? Egy kutatócsoport kiderítette, hogy a nők évente átlagosan 30-64 alkalommal sírnak, míg a férfiak esetébe ez 6-17 közti értékre tehető. A felmérésből az is kiderült, hogy a férfiak átlagosan 2-4 percig sírnak, míg a nők sírási tendenciája 6 percet mutatott. Érdekes, hogy a sírás inkább a serdülőkor végéig számít gyakorinak.
Az Egyesült Királyságban egy nőnek átlagosan 19 cipője van, melyek közül csak hetet hord rendszeresen. Nos, e tény igazolása miatt nem kell addig menni, elég csak benézni egy magyar nő szekrényébe. Az Egyesült Királyságban azt is kimutatták, hogy egy nő egész élete során 111 táskát birtokol.
Izrael ez egyetlen olyan ország a világon, ahol nőket is besorozzák, tehát ki kell venniük a részüket a katonaságból.
90 másodpercenként belehal egy nő a szülésbe vagy a terhesség miatt veszti életét. A legszomorúbb az egészben, hogy a legtöbb haláleset megelőzhető lenne.
Forrás: .factslides.com
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés