Gasztro
10 érdekesség, amit nem tudtál a kajáról
1. A chili paprika színe nem az erősségétől függ – utóbbi szempontjából inkább a méret a meghatározó: minél kisebb, annál erősebb.
2. A szúnyogokat vonzzák azok az emberek, akik nemrég banánt fogyasztottak.
3. A kávébab valójában bogyó, és így néz ki:
4. A madaraknak nagyon mérgező az avokádó, ezért bármennyire is szeretne a házi kedvenced beleenni a guacamolébe, ne adj neki!
5. A méz nem romlik meg: találtak egy csuporral 1922-ben Tutanhamon sírjában, ami a mai napig ehető!
6. Ha a tojás úszik a víz felszínén, már ne edd meg – ezt az okozza, hogy az idő elteltével gázok keletkeznek benne, és ebből meg lehet állapítani, hogy még jó-e.
7. Egy kocka sötét csoki evés előtt megakadályozza, hogy túl sokat fogyassz, mert felnyomja a vércukorszinted, így korábban fogod érezni, hogy jól laktál.
8. A csirkehús majdnem háromszor annyi zsírt tartalmaz, mint negyven évvel ezelőtt.
9. A nagy bölcsességeket rejtő szerencsesüti nem ősi kínai hagyomány: San Franciscóban találták fel az 1900-as évek elején.
10. Már az is boldogsághormokat szabadít fel az agyunkban, ha a kedvenc ételünkre gondolunk.