Kövess minket

Gasztro

10 érdekesség, amit nem tudtál a kajáról

Megosztva

1. A chili paprika színe nem az erősségétől függ – utóbbi szempontjából inkább a méret a meghatározó: minél kisebb, annál erősebb.

2. A szúnyogokat vonzzák azok az emberek, akik nemrég banánt fogyasztottak.

3. A kávébab valójában bogyó, és így néz ki:

4. A madaraknak nagyon mérgező az avokádó, ezért bármennyire is szeretne a házi kedvenced beleenni a guacamolébe, ne adj neki!

5. A méz nem romlik meg: találtak egy csuporral 1922-ben Tutanhamon sírjában, ami a mai napig ehető!

6. Ha a tojás úszik a víz felszínén, már ne edd meg – ezt az okozza, hogy az idő elteltével gázok keletkeznek benne, és ebből meg lehet állapítani, hogy még jó-e.

7. Egy kocka sötét csoki evés előtt megakadályozza, hogy túl sokat fogyassz, mert felnyomja a vércukorszinted, így korábban fogod érezni, hogy jól laktál. 

8. A csirkehús majdnem háromszor annyi zsírt tartalmaz, mint negyven évvel ezelőtt.

9. A nagy bölcsességeket rejtő szerencsesüti nem ősi kínai hagyomány: San Franciscóban találták fel az 1900-as évek elején.

10. Már az is boldogsághormokat szabadít fel az agyunkban, ha a kedvenc ételünkre gondolunk.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük