Kövess minket

Stílus

10 kérdés, amit fel kell tenned magadnak, mielőtt megveszel valamit

Lassan jönnek a téli akciók, és a karácsonyi dekoráció is arra csábít, hogy vásárolj, vásárolj, vásárolj!

Megosztva

Mindannyian jártunk már úgy, hogy elcsábultunk valami után, ami azóta se volt rajtunk, de anélkül is kiélhetjük a vásárlási vágyunkat, hogy felesleges dolgokkal töltenénk meg a szekrényt. Az akciók működése megtévesztő: általában jobban jársz, ha befektetsz egy drágább darabba, amit hordani is fogsz, mint több olcsóba, amit alig, mert rossz minőségű, már kifutóban van és nem véletlenül akciózták le. Hogy elkerüld a felesleges költekezést, válaszold meg az alábbi tíz kérdést, mielőtt hirtelen felindulásból vásárolnál valamit!

1. Van már ehhez nagyon hasonló ruhám?

Sokszor csak azért vennénk meg valamit, mert már unjuk a régit, de ha már van három csíkos felsőnk, inkább próbáljuk meg azokat másképp viselni, feldobni egy új kiegészítővel, rúzzsal!

 

2. Miért vagyok itt?

Van valami specifikus, amit venni szeretnél, vagy csak nézelődsz? Ha nézelődsz, akkor miért? Sokat segít, ha tisztázod a céljaid és tartod magad hozzá.

miért vagy itt
Gif: Touchstone Pictures / Via Buzzfeed

 

3. Kell vennem még valamit hozzá, hogy hordani tudjam?

A gyönyörű, kivágott hátú ruhához olyan melltartóra is szükséged lesz – ha nincs már eleve a szekrényedben, amivel viselhetnéd a kiválasztott darabot, kalkuláld bele, hogy azt is meg kell majd venned, hogy hordani tudd!

 

4. Jó a méret?

Gyakran megveszünk valamit, ami egy mérettel kisebb vagy nagyobb, mert már csak az van belőle és annyira akciós, de általában nem működik a “a majd belefogyok” elv, vállakat növeszteni pedig végképp nem fogsz.

11710657 933755100023327 756819495 n
Gif: Touchstone Pictures / Via Buzzfeed

 

5. Egynél többször is fogom ezt viselni?

Egy ruha igazi ára valójában az ár elosztva a viselések számával: ezt nézve lehet, hogy egy bőrtáska, amit minden nap hordasz, sokkal olcsóbb, mint az a vagány flitteres felső, amit egyszer fogsz felvenni egy buliban. Nyilván kivételt képeznek ezalól az alkalmi ruhák, de ott is érdemes olyat választani, ami egy hétköznapi szettbe is beilleszthető.

 

6. Tartós lesz ez a trend?

Kérdezd meg magadtól, hogy viselnéd-e azt a ruhát egy hónap, vagy egy év múlva – attól még, hogy valami pillanatnyilag tetszik, mert mindenhol azt látod, nem biztos, hogy neked való és beillszethető a ruhatáradba, mindennapi stílusodba.

blind side wear this1
Gif: Career Girl Daily

 

7. Tényleg tetszik, vagy csak a márkáért fizetnék?

Beleeshetünk abba, hogy azt gondoljuk, csak azért, mert valami márkás, szép és jó is. Nézzünk rá a dolgokra anélkül is, hogy a látásunkat kitakarná a logó!

márka
Gif: Tumblr

 

8. Karban tudom tartani?

Te tudod, mennyi energiát is időt szeretsz a ruhák tisztítására fordítani, de ha a “bevágom a mosógépbe” típus vagy, hagyd a finom, csak kézzel mosható darabokat!

 

9. Megengedhetem magamnak?

Akkor is szeretünk vásárolni, ha spórolnunk kell, mert ezzel azt az érzést kelthetjük magunkban, hogy továbbra is ugyanolyan életszínvonalon élünk, mint eddig. Erre elég jó hideg zuhany lehet a mit vehetnék, ha megspórolnám az árát kérdés. Lehet, hogy fontosabb dolgok is vannak, amire gyűjtheted a pénzed, mint a szembejövő ruha – akkor is, ha akciós.

12228877 10208337436252997 173324702 n
Gif: Relativity Media

 

10. Kényelmes?

Igen, az a magassarkú gyönyörű… kibírnál benne egy estét? Ha egy kicsit is fáj, szorít, viszket, feszül, mindegy, milyen jól néz ki, nagy az esélye, hogy nem sűrűn fogod hordani – inkább hagyd ott, ami nem kényelmes!

 

Forrás: Career Girl Daily

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés