Kövess minket

Aztaa

112 éves a legidősebb férfi a világon!

Nem kell túlzásba vinni a dolgokat – ez a hosszú élet titka a 112 éves japán Koide Jaszutaro szerint, akit a Guinness Rekordok pénteken a világ legidősebb férfijává nyilvánított.

Megosztva

rekorder

A Nagojában élő férfi 1903. március 13-án született és szabóként dolgozott egész életében. Azután lett a világ legidősebb férfija, hogy júliusban 112 évesen Tokióban elhunyt az eddigi korrekorder, Momoi Szakari.
A pénteki ünnepségen egy idősotthonban hét gyermeke közül három, kilenc unokája közül kettő és egy dédunokája vett részt.

“A legjobb, ha nem visszük túlzásba a dolgokat” – fedte fel a hosszú élet titkáról Koide, aki azt tanácsolta, hogy ne dohányozzunk és ne italozzunk, ám mindent élvezzünk az életben. Mint elmondta, a kedvenc étele a kenyér.
    

Nagyapjáról, aki még ma is szemüveg nélkül képes olvasni, egyik unokája elmondta, hogy korábban nagyon szigorú ember volt, de ahogy idősödött, egyre kedvesebbé vált. “Életmódjában mindig kerüli a stresszes helyzeteket” – tette hozzá az unoka.

A világ egyik leggyorsabban öregedő országa Japán, ahol már mintegy 54 ezer ember száz éven felüli. A világ legidősebb embere a New York-i Susannah Mushatt Jones, aki hétfőn ünnepelte 116. születésnapját.

 

(Forrás: MTI)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés