Kövess minket

Tech

13 éves a világ legfiatalabb pro Fortnite játékosa

A csapata vezetője idősebbnek hitte hang alapján.

Megosztva

Forrás:

A Fortnite az új játékőrület, így egyértelmű, hogy rengeteg fiatal is játszik vele, egyikük most egészen a pro státuszig jutott. A Team Secret nevű csapat, akik amúgy Dota 2 versenyeken indulnak elkezdték ugyanis feltölteni a Fortnite pro csapatukat, habár a játék még nem hivatalos esport. 

Az új csapatban eddig négyen vannak, két norvég, egy lett és egy angol srác, utóbbi ráadásul 13 éves. A többiek 17 és 20 év között vannak, a Team Secret vezetője pedig a leigazolásig nem is tudta, hogy a Kyle “Mongraal” Jackson nevű srác ilyen fiatal. „Fogalmam se volt, hogy 13, míg el nem mondta, ugyanúgy játszott mint a többiek, és a hangjából se lehetett megállapítani” – mesélte a csapat vezetője, John Yao az ESPN-nek.

Mongraal konkrétan annyira fiatal, hogy szülői beleegyezés kellett ahhoz, hogy aláírhassa a szükséges papírokat. 9 éves kora óta játszik, Call of Duty-val kezdte, majd barátai tanácsára kipróbálta tavaly a Fortnite-ot és azonnal beleszeretett. Versenyeken egyelőre nem tudnak indulni, hisz a Fortnite még nem hivatalos esport, de a Team Secret vezetői arra számítanak, hogy a játék sikerén felindulva a játékot fejlesztő Epic Games hamarosan beáll az esport mögé, egyelőre tehát gyakorolnak és apróbb versenyeken indulnak.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés