Kövess minket

Hiphop

2 millió szavazat után lett Eminem a világ legjobb rappere

Tupac csak második.

Megosztva

Forrás:

Nincs még egy olyan zenei stílus a hiphopon kívül, ahol legalább fele ennyire küzdenének az elsőségért, a képzeletbeli koronáért, a “műfaj legnagyobbja” titulusért. Ez részben a rap zene önfényező kultúrájából fakad, valamivel muszáj kitűnni, ha nem a rímekkel, akkor a kocsival, a pénzzel, és ha már semmi sem marad, akkor azzal, hogy “én vagyok a legfiatalabb“. 

A ‘na ki király?’ persze a hiphop rajongókat is érdekli, kommentszekciókban, fórumokban és egy-egy koncert utáni cigi mellett szívesen elvitatkoznak arról, hogy akkor kinek is van igaza. Végleges válasz persze nincs, hisz hogy is lehetne egy ilyen szubjektív kérdésben? Hát mondjuk úgy, hogy megkérdezünk nagyon-nagyon sok embert. Az eredmény persze csak a többség véleménye lesz így is, nem pedig valami alapigazság, ami kőbe vésetik a kihirdetése után, de mindenesetre érdekes lenne látni a tömegek (és ebbe a hozzáértők is beletartoznak) kit látnának a trónon.

Itt jön a képbe a Ranker nevű oldal, ahol gyakorlatilag akármilyen témában lehet szavazni. Legjobb amerikai színészre, legfinomabb japán kajára, és igen, a valaha élt legnagyobb rapperre is. Utóbbi szavazás nemrég lépte át a 2 milliomodik kattintást, és már mint a címből kiderült Eminemet tartják az internetes szavazáson a legjobbnak. Teljesen mindegy, hogy férfiak, nők, fiatalok, idősek, amerikaiak, vagy az egész világ szavazataira szűrünk, Shady konstansan az első, tehát nem lehet azzal jönni, hogy bármi is torzítaná az eredményt. A második helyezett ezután nem túl meglepően, *mondjuk együtt hangosan* Tupac Shakur lett, őt pedig The Notorious B.I.G. követi, csak hogy még haláluk után is meglegyen a versengés. Ez tehát a rap jelenlegi szent triumvirátusa.

Bekerült még a Top 10-be Kendrick Lamar is az olyan nagy öregek mellé, mint Ice Cube és Snoop, de Kanye például csak 13., szóval dobtam is rá egy szavazatot, mert ennyi lázadás belefért a mai napba. Csekkoljátok a Top 10-et lejjebb, a teljes listát pedig itt találjátok.

1. Eminem
2. Tupac
3. The Notorious B.I.G.
4. Nas
5. Ice Cube
6. JAY-Z
7. Snoop Dogg
8. Dr. Dre
9. Kendrick Lamar
10. Rakim

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.