Kövess minket

Tech

2020 végén jelenik meg a Playstation 5

Még karácsony előtt befut az új konzol.

Megosztva

Forrás:

A hivatalos Playstation blogon jelentette be a Sony, hogy a következő, Playstation 5 névre keresztelt konzoljuk 2020 végén érkezik, még valamikor karácsony előtt. 

A japán cég emellett új részleteket árult el a PS5 kontrolleréről, mely az első beszámolók szerint külsőre eléggé hasonlít a PS4 DualShock 4 kontrollerére. Az újdonságok közt lesz egy újfajta rezgési rendszer, mely nagyon részletes hatást tud kifejteni a játékok során, miközben az R2/L2 hátsó gombok a Sony szerint ellenállást is ki tudnak fejteni, tehát lehet, hogy bizonyos játékszituációkban erősebben kell majd lenyomnunk, ezzel is erősítve a játék átélését. A kontroller emellett megtartja a DualShock 4 által bevezetett minihangszóróját.

Korábban már megtudhattuk a PS5-ről, hogy a processzora egy harmadik generációs AMD Ryzen lesz, ami a vállalat új 7 nanométeres Zen 2 architektúrájára fog épülni, a grafikai processzor a Radeon Navi egy egyedi verziója lesz, mely az élethű fények és árnyékok megjelenítését is lehetővé teszi, ez a technológia, mely Ray Tracing néven fut, egyelőre csak a bivalyerős PC-k sajátja. Emellett a PS5 képes lesz 8K-ban megjeleníteni a játékokat, igaz ehhez megfelelő TV-re is szükségünk lesz, és a 3D audiót is támogatni fogja. HDD helyett SSD lesz a konzolban, aminek segítségével a játékok is gyorsabban fognak tölteni, a konzol pedig a PS4 játékokat is lejátssza majd.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés