Kövess minket

Hiphop

21 Savage először jelentéktelen rappernek nevezte Nas-t, majd közös dalt készített vele

Megosztva

21 Savage pár hete arról beszélt, hogy az olyan rapperek, mint Nas, nem relevánsak a mai hiphop szcénában, most mégis közös zenét készített a két MC.

Savage egy a Clubhouse appon belüli vita során dobta be november közepén, hogy Nas új albumát, a „King’s Disease III„-t biztos pörgetik a hardcore rajongói közül, de a fiatalok hozzá sem nyúlnak, mivel Nas már nem releváns manapság. Az atlantai rapper kijelentése már a beszélgetés során megütközést keltett, többen kihangsúlyozták, hogy Nas pont azért releváns máig, mivel három évtized után is fent tudott maradni és az emberek odafigyelnek, ha ledob egy új projektet. 21 eközben azzal érvelt, hogy csak azért, mert megmaradnak a régi fanjaid, még nem jelenti, hogy releváns vagy a jelenben, mivel a fiatal közönség nem figyel rád. Savage-t ezután az öregebb előadók elleni diszkriminációval vádolták meg. Fontos adalék, hogy 21 egy szóval nem állította, hogy Nas rossz rapper lenne, vagy hogy a KD III nem lenne jó album, sőt, pont az ellentétét mondta, a vita inkább a relevancia szemantikai vitájáva fajult.

21 Savage kijelentését hamar felkapta az internet, és Boosie Badazz, valamint Fivio Foreign is bevédték Nas-t (nem mintha nagy szüksége lenne rá), legendának nevezve a rappert, akiről szerintük nem kéne így beszélni. Savage végül a Twitter oldalára írta ki, hogy soha nem bánna tiszteletlenül Nas-zal, akit ő is legendának tart. „Kijárta nekem is az utat, kiforgatjátok a szavaimat” – írta.

Nas eddig nem reagált semmit 21 kijelentésére, de most váratlanul ledobtak egy közös zenét „One Mic, One Gun” címmel, és hát ennél jobb választ nem is lehetne elképzelni.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés