Kövess minket

Események

22 éves az Alvin és a Mókusok!

Alvin és a Mókusok 22 éves születésnapját ünnepli, melynek alkalmából egy hatalmas partyt is szerveznek a srácok. Az ominózus eseménynek idén a Barba Negra ad otthont december 12-én.

Megosztva

412

Ha már születésnapról beszélünk, akkor illik röviden feleleveníteni azt, hogy miből is lett a cserebogár:

Az Alvin és a Mókusok története 22 évvel ezelőtt kezdődött. A formáció 1993-ban alakult Nyíregyházán, ahol egy egyszerű garázsban zenéltek. Talán akkor még ők maguk sem gondolták volna, hogy mostanra az ország legnépszerűbb punk-rock zenekara lesznek. Mint minden zenekarban, náluk is volt néhány tagváltás. Az eredeti felállásból Pásztor István (Alvin) énekes/gitáros jelenleg is a csapat frontembere. Alvinékat elsősorban a dalok szövege tette népszerűvé, amely az énekes életfelfogása alapján nagy változáson ment keresztül az évek folyamán. A szövegek néhány dologban semmit sem változtak, megmaradtak szókimondónak, őszintének és pimasznak. Csoma Viki basszusgitáros nélkül ma már elképzelhetetlen az „Alvin-hangzás”. Viki 1998-ban lépett be a bandába, a basszusgitáron kívül vokálozik és énekel is.2011-ben csatlakozott az együtteshez a jelenlegi dobos, Szirota Márió, aki szinte azonnal felvette a banda ritmusát. A Márió és a hangszere közötti harmónia a legújabb albumon érezhető igazán, de a koncertek színvonala is emelkedett érkezésével.

[vembed youtube=”4JX-hklvQQ8″ ]

A fejlődés megfigyelhető a zenei stíluson, hiszen több stílust is vegyít a banda. A nyers punktól kezdve a ska punk vonalon és a zúzósabb metálos hangzáson át a lírai dallamokig találunk zenei csemegét a repertoárból. A dalok technikai kidolgozottsága hatalmas fejlődésen ment keresztül. A 2012-ben kiadott Bátorság, nyújtott kéz c. album minőségi hangzása az Alvin Records és a SuperSize Recording stúdió profi munkájának köszönhető, így kétségtelenül a legjobb színvonalú Alvin lemezt vehették kézbe a rajongók.

Az elmúlt 20 évben 17 album és számos videoklip látott napvilágot. A Sajnálom c. klip nézettsége a YouTube-on a túllépte 2 milliót.

Az esti program a következőképpen alakul:

20.00 Kapunyitás

20.15 New Friend Request

21.00 Insane

22.00 ALVIN ÉS A MÓKUSOK

Forrás: http://www.alvinrecords.com/

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.