Kövess minket

Hiphop

24 évvel Jam Master Jay halála után, végre bűnősnek találták a gyilkosait

Megosztva

Elítéltek két férfit a Run-D.M.C. DJ, Jam Master Jay, valódi nevén Jason Mizell 2002-es meggyilkolásáért.

Az Associated Press jelentése szerint sikerült bebizonyítani, hogy a 40 éves Karl Jordan Jr. és az 59 éves Ronald Washington – Mizell keresztfia, illetve régi barátja – 2002. október 30-án meggyilkolta a hip-hop úttörőjét a stúdiójában, egyfajta bosszúból, miután meghiúsult egy drogüzletük. A tanúk a tárgyalás során azt vallották, hogy Jam Master Jay 10 kilogramm kokaint akart eladni Jordanen, Washingtonon és egy másik baltimore-i díleren keresztül, de utóbbi nem volt hajlandó együttműködni Washingtonnal. Ekkor döntöttek úgy, hogy megölik a művészt: Uriel Rincon, a stúdió volt segédje és Lydia High, Mizell üzleti menedzsere azt vallotta, hogy Washington eltorlaszolta a stúdió ajtaját, elővett egy fegyvert, és arra utasította, hogy feküdjön a földre. Rincon hozzátette, hogy Jordan és Jam Master Jay „barátságos üdvözletet váltottak” közvetlenül a lövések hangja előtt, az egyik golyó pedig megsebesítette a stúdió egykori alkalmazottját.

Három szemtanú, akik a lövöldözés idején egy másik stúdiószobában tartózkodtak, azt vallotta, hogy hallották a lármát, de nem láttak semmit. Mások azt állították, hogy Jordan és Washington „terhelő vallomásokat tettek” Jam Master Jay halálát követően Jam Master Jay meggyilkolásával kapcsolatban.

Jordan és Washington jogi csapatai vitatták a tanúk szavahihetőségét és emlékezetét, azt állítva, hogy néhányan közülük korábban azt állították, hogy nem tudnák azonosítani a gyilkosokat, és nem hallottak semmilyen pletyát a személyazonosságukról. Ezek a tanúk azonban azt mondták, hogy „túlterheltek voltak, nem szívesen adtak át másodkézből származó információkat, vagy féltették az életüket”. A gyilkosok kilétét azonban már egy ideje összekötötték az üggyel, a bűnüldöző szervek már 2007-ben nyilvánosan megnevezték Washingtont, mint gyanúsítottat. 2003-ban a Playboynak elárulta, hogy a stúdió előtt volt, lövéseket hallott, és látta, ahogy „Little D” kirohan az épületből. Jordan és Washington perében azt is állították, hogy Jay Bryant, a harmadik vádlott, akinek a DNS-ét megtalálták egy sapkán a helyszínen, titokban bement az épületbe, hogy a gyilkosokat beengedje a hátsó ajtón keresztül. Ő ártatlannak vallotta magát, és külön tárgyalják majd az ügyét.

A bűnös ítéletet követően Washington azt mondta az esküdteknek: „Maguk most öltek meg két ártatlan embert„, miközben Jordan védőügyvédjei szidalmazták az esküdteket.

Nem rejtély, hogy miért tartott évekig, mire vádat emeltek és letartóztatták a vádlottakat” – mondta Breon Peace, a brooklyni szövetségi ügyészség vezető ügyésze, hozzátéve, hogy a tanúk „rettegtek attól, hogy megtorlást fognak alkalmazni ellenük, ha együttműködnek a bűnüldöző szervekkel”.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés