Kövess minket

Aztaa

263 lett! Maradhat?

Összesen 263 év börtönre ítéltek Oklahomában egy volt rendőrt sokszoros nemi erőszakért.

Megosztva


Daniel Holtzclawra,
alig egy hónappal azt követően szabták ki a maximális büntetést, hogy Oklahoma City esküdtszéke bűnösnek mondta ki a harminchat vádpont közül tizennyolcban.

A 29 éves volt rendőrt, szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolták. A vádhatóság szerint, kifejezetten olyan nők köréből választotta áldozatait, akik már összeütközésbe kerültek a törvénnyel: például kábítószerügyek miatt vagy, mert prostituáltak voltak. Holtzclaw arra számított – érvelt az ügyész -, hogy a múltjuk miatt az áldozatoknak a szava fabatkát sem ér az esetleges feljelentésnél.

A rendőr ellen tizenegy nő tanúskodott a bíróságon, elsöprő többségükben Oklahoma City szegénynegyedeiben élő afroamerikaiak. Az áldozatok között volt 17 éves fiatal, de 57 éves nagymama is. Ügyvédjük, Benjamin Crump mérföldkőnek nevezte az ítéletet. „Az ítélet 400 éve tartó fajgyűlöletről, elnyomásról és fekete nők szexuális zaklatásáról szól; ez az ítélet nemcsak a mostani áldozatok számára győzelem, hanem nagyon sok más, ismeretlen nőnek is az” – nyilatkozott az ítélethirdetés után Benjamin Crump.

A pert óriási sajtófigyelem kísérte az amerikai médiában, két áldozat is elbeszélte a nyilvánosságnak a vele történt rémségeket.

A decemberi ítélet:
[vembed youtube=”5ImX003hG54″ ]

(MTI)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés