Kövess minket

Hiphop

27 év legendás rap-számai egy helyen!

1989-től követheted végig a Billboard hiphop listájának legjobbjait.

Megosztva

Nagyon vagány infogrammok készülnek az utóbbi időben a rap-szcénáról Amerikában. Mi most megtaláltuk az egyik legkirályabbat, melyet Matt Daniels készített, Emily White és Trevor Anderson segítségével. A trio azt találta ki, hogy összegyűjti a Billboard magazin „Hot Rap Songs” nevezetű toplistájának összes számát, mely valaha bekerült a legjobb tíz közé 1989. április 30 óta. Nem csak, hogy összegyűjtötték, hanem szinte napról-napra rögzítettek minden változást, ami a Hot Rap Songs-ban történt az elmúlt majd’ 30 évben!

Az összes szám végighallgatható az oldalon, sőt! Ha valaki személyes kedvencét keresi, az is örülni fog, mert szinte biztos, hogy megtalálja, ugyanis több, mint 1600 előadó szerepel a grafikonon.

Vizsgálódjunk is egy kicsit! A 90-es években Biggie, Tupac, Dr. Dre, a Wu-Tang Clan, az Outkast, a Bone Thugs-n-Harmony és a Kriss Kross (tudjátok a kissrácok a kifordított szerkóban) uralták a hiphop szcénát, legalábbis a toplista szerint… Nekik került fel a legtöbb zenéjük a listára.

A 2000-es évek elején már Jay-Z, Diddy és Missy Elliot volt az uralkodó, mostanság pedig Kendrick Lamar viszi a prímet!

A grafikont itt találod.

(hiphopdx.com)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés