Kövess minket

Hiphop

27 évvel a halála után Tupac Shakur utcát avattak Kaliforniában

Megosztva

A kaliforniai Oaklandben pénteken (november 3-án) átneveztek egy utcaszakaszt Tupac Shakur előtt tisztelegve, 27 évvel a rapper halála után.

A MacArthur Boulevard egy szakasza, közel ahhoz a helyhez, ahol az 1990-es években élt, Tupac Shakur Way lett, miután a családtagok és az oaklandi MC Hammer részvételével tartott ünnepségen átadták az új utcatáblát.

Hagyjátok, hogy szelleme tovább éljen ezekben az utcákban és a szívetekben” – mondta Shakur nővére, Sekyiwa „Set” Shakur az összegyűlt tömegnek, miközben könnyeit törölgette a közel kétórás szertartás végén. A Tupac Shakur Way táblát pillanatokkal később avatták fel.

MC Hammer. aki Shakurral töltötte az utolsó hónapokat, mielőtt 1996-ban, 25 évesen lelőtték, azt mondta beszédében, hogy Shakur „minden idők legnagyobb rappere volt, ez nem is kérdéses„. Shakur kollab társa, Money-B és az oaklandi hip-hop legenda Too Short is felszólalt az ünnepségen.

Shakur New Yorkban született, ott és Baltimore-ban nőtt fel, de a ’80-as évek végén édesanyjával a San Francisco Bay Area-ba költözött. A kilencvenes évek elején Oaklandben élt, amelyet fogadott szülővárosának tartott.

(Billboard)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés