Kövess minket

Stílus

300 000 forint egy nemlétező ingért, és 400 000 egy ingre varrt ingért? Naná!

A Balenciaga és a Maison Margiela dizájnerei túltolták egy kicsit.

Megosztva

Ez divat? / Milyen nonszensz dologra bukkantam? / MÉGIS MI EZ, DRÁGÁM? / Egyszerűen szemét. / Köszi a viccet. / Már bocsi, de ezt túlzásba vittétek, fogalmam sincs mit látok.” – hangzottak a kiakadt internetezők méltatlankodó megjegyzései, amikor meglátták a Balenciaga legújabb kollekciónak kiemelkedő darabjait: 

Forrás: Balenciaga

Forrás: Balenciaga

Forrás:

Igen, egy sima pólót, amire egy ing van varrva, meg egy inget, amire egy másik ing van szabva!!! Mindezt 1290 és 1490 dollárért. Aha, azaz olyan 360 000 -és 417 000 forintért. Hogy szórakozunk-e? Cseppet sem. Azt érdemes tudni, hogy a Demna Gvasalia által uralt divatóriás kampányaiban mindig is fontos szerepet játszottak a paródia -és/vagy szimplán trollkodás célját szolgáló, komolyan vehetetlen termékek, (Demna másik projektjére, a Vetements-ra (ejtsd: „vetma„) ez duplán igaz) ezek tarifái pedig ugyanígy pofátlanul magasak voltak, sokszor annyira, hogy az már szégyenkező fejrázás helyett inkább csak egy fanyar mosolyt érdemel.

Balenciaga Fall 18 Photography by @ilya_lipkin, styling by @lottavolkova Men collection available for online pre-order May 23rd and in stores from June 19th

38k Likes, 593 Comments – Balenciaga (@balenciaga) on Instagram: „Balenciaga Fall 18 Photography by @ilya_lipkin, styling by @lottavolkova Men collection available…”

A Twitter népe természetesen rögtön beindult, és így figurázta ki az esetet:

Mike on Twitter

Hey @BALENCIAGA, I just made my own Double Shirt and it didn’t cost thousands of dollars!

Adam on Twitter

Fight me Balenciaga.


A jelentkező tervezői hozzáállást jogosan bélyegezhetnénk taszítónak, vagy unszimpatikusnak, ennek ellenére engem mégis vezérel valami ismeretlen perverzió, aminek köszönhetően foglalkoztatnak és egyben kifejezetten szórakoztatnak is a spanyol alapítású brand ironikus, megosztó húzásai, amiket ideges értetlenkedés helyett leginkább csak humorral érdemes szemlélnünk. A Balenciaga ettől még kicsit sem viccmárka, hívjuk inkább a különc burzsoák bizarrul kreatív projektjének, amiben minden tehetősebb hype-éhes egyén kiélheti magát. Következzen pár kép a divatház legeszementebb cuccairól, amikkel kivétel nélkül sikerült hatalmas visszhangot kelteniük, teljesen összezavarva és magára hagyva a divatlapokat azzal a talánnyal, hogy mégis mi az az elborult, jövőbeli eszme, amit Mr.Gvasalia képviselni próbál. 

Forrás: Balenciaga

Forrás: Balenciaga

Forrás: Balenciaga

Forrás: Balenciaga

Forrás: Balenciaga

Forrás: Balenciaga

Mit tettél, Maison?


Az egy dolog, hogy a farmert már kinyírták:

Forrás: New York Post

de arról nem volt szó, hogy az ingek is ilyen sorsra jutnak majd:

Forrás: SSENSE / Maison Margiela

Hát, pedig így lett, szóval itt az ideje annak, hogy köszönetet mondjuk a Maison Margiela dizájnergárdájának. Ha azt hittük, nem lehet fokozni, amit fent láttunk, akkor elég nagyot tévedtünk: a párizsi luxuscég megcsinálta 2018 egyik legpokolibb göncét, amit igazából nem is nagyon neveznénk ruhának, inkább csak egy olyan agymenés nevetséges eredményének, amit egy kis precizitással mi is meg tudunk valósítani otthon egy felesleges fehér ing szétmarcangolásával.

Nem ez az első alkalom, hogy ilyesfajta elborult ötlettel rukkolnak elő: 2017 februárjában megfeledkeztek az övekről, így amellett döntöttek, hogy iPhone töltőkkel helyettesítik azokat, majd idén márciusban fogtak egy nagy szivacsot, plusz ihletett merítettek Trunks csizmáiból és ezeket szülték meg. Bezzeg a Skeleton Shell Shirt, nem elég, hogy dekoltázst és pocit szemérmesen megvillantva érzékien szexi, még praktikus is: kiváló légáteresztős technikájával és remek szellőzést biztosító szabásával különösen jól jön így a meleg koranyári napokra, szóval elő a Deákferikkel srácok, végülis csak 15 darab húszezres bankó kell és már tiétek is! Ja, szóval a lényeg, hogy ez a mocsok mestermű itt 300 000 forint, (vagyis egészen pontosan 1095 dollár) és a legtöbb méretből már csak egy-egy van raktáron. Így tehát kedves hájpbíszt olvasóm, tudom, hogy már csorog a nyálad, nem is tartalak fent, menj, és költekezz, az elegáns, minimalista kosztümöt itt tudod megkaparintani.

Maison Margiela – White Skeleton Shell Shirt

Buy Maison Margiela White Skeleton Shell Shirt on SSENSE.com and get free shipping & returns in US. Long sleeve cotton poplin shirt in white. Cut outs and raw edges throughout. Spread collar. Button closure at front.

(Highsnobiety)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés