Kövess minket

Stílus

3+1 könyv a karácsonyi kuckóba!

Már a könyöködön jön ki a Reszkessetek betörők, és inkább olvasnál valamit az ünnepek alatt?

Megosztva


Emlékszel még arra az időre, amikor már karácsony éjjelén kiolvastad az ajándékba kapott könyvet? Igen, mi is arra gondolunk, hogy most egy forró tea, kakaó vagy csoki társaságában ismét felszállhatsz az Orient expresszre és visszarepülhetsz a varázslók mágikus világába, Roxfortba. Tehát, ha valami lazára, de mégis nosztalgikusra vágysz, akkor végezz ki néhány könyvet a Harry Potter sorozatból. Most is sikerül teljesíteni egy éjszaka alatt?

A második könyvet szintén a mainstream kategóriából választottuk, ám az kevésbé varázslatos. A Trónok harca akciódús történései nemcsak a sorozatban tudják magukat eladni, hanem az izgalmak olvasva is remekül ki tudnak bontakozni. Amennyiben még nincs ötleted, hogy mit kérj karácsonyra, akkor a fa alá fokozottan ajánljuk a Trónok harca első részét.

Lányosabb vonal követőinek kedvezhet Paula Hawkins A lány vonaton című könyve, amely igazi ritkaságként nyűgözte le világszerte az olvasókat. A könyv több országban vezette az összes fontos sikerlistát.  Vigyázat, egy kis cselekményleírás: Rachel ingázó, minden reggel felszáll ugyanarra a vonatra. Tudja, hogy minden alkalommal várakozni szoktak ugyanannál a fénysorompónál, ahonnan egy sor hátsó udvarra nyílik rálátás. Már-már kezdi úgy érezni, hogy ismeri az egyik ház lakóit. Jess és Jason, így nevezi őket. A pár élete tökéletesnek tűnik, és Rachel sóvárogva gondol a boldogságukra. És aztán lát valami megdöbbentőt. Csak egyetlen pillanatig, ahogy a vonat tovahalad, de ennyi elég. A pillanat mindent megváltoztat. Rachel immár részese az életüknek, melyet eddig csak messziről szemlélt.

Ha az élvezetek után valami klasszikusra vágysz, akkor Jane Austen Meggyőző érvek című könyvét pont neked találták ki. A legérettebbnek és legjobbnak tartott Austen-regény, a Meggyőző érvek hősnője, a már nem fiatal, vénlánysorsába beletörődött Anne Elliot nyolc év után véletlenül újra találkozik egykori vőlegényével, az immár meggazdagodott tengerésztiszttel…

Forrás: moly.hu

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.