Kövess minket

Aztaa

35 barátnőt szedett össze, majd vert át egy japán férfi, letartóztatták

Megosztva

A 39 éves oszakai Takashi Miyagawa igazán komoly és meglepő dolgot vitt véghez: a részmunkaidős dolgozó, akinek állítólag bejelentett lakhelye sincs, összeszedett magának 35 (!) barátnőt, akikkel azért vette fel a kapcsolatot, és azért csábította el őket randira, hogy ajándékokat kapjon tőlük a születésnapjára.

A napra, amiről minden egyes nőnek hazudott: bár a valódi alkalom november 14-ére esik, Miyagawa több megkárosított barátnőjénél is bedobta az ütőkártyát, és új, hamis születésnapokkal állt elő, ezzel még inkább belesodorta magát egy amúgy is kényes hazugságspirálba – végül ez is lett a veszte. Az áldozatok nyilatkozatai szerint volt, aki áprilisi szülinapról hallott, míg más júliusban köszöntötte fel a csaló férfit, a legutóbbi dokumentált esetnél pedig február 22 volt az új dátum, ezzel speciel egy 47 éves hölgyet ejtett át.

Kép forrása: NewsBeezer

Mint a Japan Today cikkéből kiderül, Miyagawa hidrogénes zuhanyrózsákat és egyéb háztartási segédeszközöket árult egy marketinges cégen keresztül, többnyire így ismerkedett meg áldozataival, akiket sokszor még a házasság lehetőségével is hitegetett. A férfi egészen sok pénzt tudott kicsalni a 35 barátnőtől: Takashi összesen 100 ezer jen értékű (közel 280 ezer forint) szülinapi ajándékot kapott, leginkább pénz és ruhák formájában.

Takashi különböző módon, mégis gyanúsan hasonlóan átvert áldozatai végül egymásra találtak, szövetkeztek, megalapították a „Victims Association” csoportot és együtt tettek feljelentést a 39 éves szélhámos ellen, aki most vagyoni kárt okozó csalás miatt járulhat bíróság elé.

Az MBS riporterei tavaly januárban rajtaütésszerűen videót is tudtak készíteni a tettesről:

(Japan Today / Player.hu)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés