Kövess minket

Elektronikus

37 évesen már öreg vagy a bulizáshoz – mondja egy angol felmérés. Dehogyis! – mondom én

Nem öreg vagy csak lusta.

Megosztva

Forrás:

Pár napja végigment a brit média egy részén egy felmérés, ami szerint 37 évesen jön el az idő, mikor már túl öreg vagy a bulizáshoz és 31 év fölött kezded preferálni az otthonmaradást. Most tekintsünk el attól a ténytől, hogy a kutatást egy Currys PC World nevű elektronikai termékeket árusító vállalat készítette, akiknek valljuk be azon kívül, hogy a call centerükben dolgozók alig várják péntekenként, hogy mocsok részegre igyák magukat valami pubban, nem lehet sok közük az éjszakai élethez. Szóval tekintsünk el ettől az apró furcsaságtól és koncentráljunk a felmérésre. 

A kutatás megállapította, hogy a negyvenhez közeli volt partiarcok azért maradnak otthon, akár hétvégén is, mert “túl erős a másnap”, “nem akarnak kiöltözni”, “le kell szervezni egy bébiszittert”, és a személyes kedvencem: “taxit kell hívni”. Ezek közül gyakorlatilag egyedül a harmadik hangzik úgy-ahogy rendes érvnek, minden más csak rinya. Túl erős a másnap? Ne igyál annyit! Nem akarsz kiöltözni? Menj olyan helyre, ahol nincs dresszkód! Taxit kell hívni?! A pizzarendelésre is fél napig készülsz? Angliában még ráadásul Über is van. 37 évesnél bőven idősebb arcok csápolnak hard rock koncerteken, vagy lépegetnek techno buliban. Nyilván ahogy egyre több a tennivaló, úgy az embernek egyre kevesebb ideje van magára és ezzel együtt az éjszakázásra, de ha valakinek az a legnagyobb problémája, hogy taxit kell hívni, az 10 évvel ezelőtt is olyan kamu dumákkal mondta le haverja szülinapját, hogy “bocsi, fáj a fejem“. 

Forrás:

Ha viszont nem mennek el szórakozni a megkérdezettek, akkor nyilván otthon kell valami elfoglaltságot találni maguknak. 14% állítja, hogy inkább otthon csekkolgatja az ismerősei és plátói kufircpartnerei Facebook oldalát, míg 37% csak szimplán a közösségi oldalakon lóg. A válaszadók fele szerint a TV előtt döglés sokkal jobb program harmincévesen, mint a bulizgatás. Végül pedig 70% úgy vélekedik, hogy mikor megtalálták életük nagy szerelmét, akkor megkönnyebbültek, hogy végre nem kell többet klubokba és kocsmákba járni. Ebből azért lejön, hogy a megkérdezettek tizen- és huszonévesen se lehettek a társaság legnagyobb formái, és valószínűleg ők voltak azok, akik húzták a szájukat, mikor a többiek által bérelt sztriptíztáncosnő megkérdezte, hogy: “fel akarsz szívni egy csíkot a fenekemről?“, de lehet még tűzijátékok közben is mindig becsukják a szemüket, még mielőtt véletlenül valami “fun” történne az életükben.

A készítők amúgy magyarázatot is adtak a jelenségre. A könnyen elérhető és egyre olcsóbbá váló technológiák kényelmessé tették az otthon szórakozást. A 4K-s TV, a Playstation 4, és a durva hangrendszerre rákötött Spotify egyszerűen jobb választásnak tűnik, mint a kollégákkal mérgezni magunkat, akiket amúgy titkon nem is annyira szeretünk. Na és hol lehet könnyen és olcsón hozzájutni ezekhez az otthoni szórakozást a következő szintre emelő termékekhez? Hát a Currys PC World-ben! És akkor most vissza is vontam, hogy el lehet tekinteni attól, ki készítette ezt a felmérést.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük