Kövess minket

Tech

4 emoji, amit tuti nem használsz, pedig lehetne

Ideje fejleszteni a digitális szókincsed.

Megosztva

Hiába létezik több száz emoji, ha alig fejlesztjük chates szlengünket és még mindig csak főleg a sírva nevetős és a patokokban sírós hangulatjelet használjuk, bedobva mellé egy két szívecskét. Persze vannak olyanok, amik menthetetlenek, például létezik olyan ember, aki használta már az amfóra emojit? Maximum egy görög kultúrát nem ismerő köcsögözésre lehet használni, másra nem. Az alábbiakban viszont kihasználatlan potenciál lapul.

Semleges arc

A semleges arc tökéletesen használható olyan szituációkban, amikben nem szívesen vennénk részt. A hétvégén például egy házibuliban egy lány benyögte, hogy: „nincsen bajom a melegekkel, de szerintem nem természetes amit csinálnak„, mire a házigazda kifakadt, hogy mondjuk például fel is dughatná magának az ilyen homofób véleményeit és amúgyis ki hoz fel ilyen témát egy házibulin. Mondanom sem kell, hogy mindenki másnak a szobában „semleges” arca volt végig. 

Kifejezéstelen arc

A kifejezéstelen arc a nevével ellentétben igenis nagyon kifejező. Pont ilyen fejet szoktak vágni emberek, mielőtt robbannak: lehunyod a szemed, széthúzod a becsukott szád és veszel egy mély lélegzetet, mert mindannyian próbálunk civilizáltak maradni, bármennyire is idegesítő, hogy a kolléga épp most spoilerezte el a Trónok Harcát. A leggyakrabb előfordulási helye: H&M eladóknál a kasszánál, mikor épp nagy a sor és sok az amfóra vevő.  

Álmos arc

Elviekben álmos arc, de a japánokon kívül senki sem jelzi így az álmosságot, ez sokkal inkább hasonlít egy sóhajra. Így aztán nyugodtan lehet olyan beszélgetésekhez beírni, ahol a beszélgetőpartnered negyedszerre kérdez vissza, hogy: „Mivan? Nem értem„. Persze, hogy nem érted Anita, hiába magyarázom, sose érted!!!

Nyitott szájú arc

A „nyitott szájú arc” vagy ahogyan a profik hívják a „na nem mondod? téééééényleg?! de érdekes!” arc, a sírós emojinak egy visszafogottabb oltás verziója, mely szerencsére még nem annyira elterjedt, hogy a barátnődnek leessen, hogy te igazából full nem lepődtél meg azon, hogy Anita már megint nem érti. ANITA SOSEM ÉRTI!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés