Kövess minket

Elektronikus

4 techno DJ akiket imádunk (és véletlenül még nők is)

Annie Macnek volt igaza mikor azt mondta, hogy bár a DJ egy nemtelen szó mégis senki más nem emlékezteti arra jobban, hogy ő bizony a “gyengébbik” nemhez tartozik ebben a hivatásban mint az újságírók. Ezért kínos, hogy összeválogattunk négy techno (és kicsit house) DJ-t akiket imádunk és később esett le, hogy pont mind nő..upsz.

Megosztva

La Fleur

lafleur

 

Mint sok zenész a svéd származású La Fleur is több lábon áll, azaz nem csak producer és dj, hanem saját kiadója van, divattervező, rádiós és valószínűleg még vagy 20 másik dolgot csinál, csak akkor sose lenne vége a biográfiájának. Nem a legveretősebb elektronikus zenét játsza, inkább ő testesíti meg a tökéletes warm upot, de csak ha az a warm up 3 óráig tart persze.

 

[vembed youtube=”XoS9k5Kc2Rw” ]

 

Ellen Allien

ellen

 Ellen is love, Ellen is life. A legendás BPitch Control kiadó alapítója egy olyan zenész, akihez évente zarándokolniuk kéne a kezdő djknek és teázgatva bámulniuk ahogy kever. Ő az aki simán bedob Ibizán a sok chicago house track közé egy olyan arab folk számot amit még a Shazam se ismer föl, nemhogy a papucsban lépegető újgazdag közönség.

 

[vembed youtube=”rv1rlRvPArE” ]

 

LY:RA

ly

Bár LY:RA még egy aránylag új act, mégis a mixei annyira az aranymetszéshez közelítő sötét techno zenékből állnak, hogy itt kérem publikusan a Lärm szervezőit, hogy hívják meg, kapcsolják le a ledfalakat és gyertyák mögött engedjék játszani ezt a lányt!  

 

FLUX

flux

 Körülbelül két éve történt a Volt fesztiválon, hogy odasétáltunk még a tűző napfénybe délután az egyik teraszhoz ahol éppen FLUX játszott. Kikértem egy sört majd kicsit összeszűkült szemekkel néztem, ahogy ez a lány hatalmas vigyorral az arcán mindenkinél jobban éli a saját szettjét, ami amúgy bőven későbbi idősávot érdemelt volna. A lány akivel voltam rámnézett és megkérdezte: “Azt hiszed be van drogozva mi? Pedig nem, Zsuzsi csak szimplán ilyen jó arc. Mindig ilyen jó arc ami azt illeti…oké azért lehet ivott.”

 

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés