Kövess minket

Tech

4000 forintba kerülhet a reklámmentes Facebook és Instagram előfizetés

Megosztva

Az európai Facebook és Instagram felhasználók várhatóan 10 eurós (kb. 4 ezer forintos) havi díjat fizethetnének a platformok reklámmentes változatáért – írja a The Wall Street Journal.

A díj bevezetése lehetővé tenné az anyavállalat, a Meta számára, hogy megfeleljen az európai adatvédelmi törvényeknek. Az előfizetési díj a Facebook és Instagram mobilfelhasználói számára magasabbak lennének, nagyjából havi 13 euró (5 ezer forint), mivel a Metának figyelembe kell vennie az Apple és a Google által felszámított jutalékokat. Minden egyes új fiók hozzáadása fejenként 6 euróba (2500 forintba) kerülne.

A Meta választási lehetőséget adna a felhasználóknak, hogy továbbra is hirdetésekkel használják a platformokat, vagy fizetnek a reklámmentes változatért.

Az EU legfelsőbb bírósága júliusban mondta ki, hogy a Metának először beleegyezést kell szereznie, mielőtt hirdetéseket mutatna a felhasználóknak – ez a döntés veszélyezteti a vállalat azon képességét, hogy pénzt keressen azzal, hogy a hirdetéseket az egyes felhasználók online érdeklődése és digitális aktivitása alapján testre szabja.

Kiszivárgott tervek szerint a TikTok is hasonló, reklámmentes, de fizetős változatot készül bevezetni.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés