Kövess minket

Aztaa

5 millió dollárt ajánlott fel egy cég az MDMA orvosi felhasználása érdekében

A poszttraumatikus stressz szindrómát kezelnék vele.

Megosztva

[gif]http://68.media.tumblr.com/23c526b9d41af5c1022cd5b263d76d1a/tumblr_o74w5ogA961vqxallo1_500.gif[/gif]

Tavaly novemberben ért utolsó szakaszához az MDMA gyógyszerként való amerikai használatához szükséges tesztsorozat. A partidrogként, tabletta formájában ecstasy néven elhíresült szer a  poszttraumatikus stressz szindrómában szenvedő katonáknak, rendőröknek és tűzoltóknak segíthet. A korábbi vizsgálatok szerint az orvosi felügyelet alatt adagolt hatóanyag 56%-ban csökkentette a betegséggel járó tüneteket.

A lehetséges orvosi felhasználás leghamarabbi dátuma 2021, de ehhez még túl kell jutniuk a tesztek harmadik fázisán. A kutatás segítéséhez most egy amerikai vállalat, a Dr Bronner’s szappanmárka is csatlakozott. Összesen 5 millió dollárt adományoztak az ügy érdekében, melyet 5 éven keresztül utalnak át, milliónként. 

Iszonyatos szenvedésről és fájdalomról beszélünk, melyen az MDMA terápia segíteni tud. Annak érdekében, hogy másokat is ösztönözzünk a támogatás kiegészítésére, 5 millió dollárral segítjük a kutatók munkáját, ami egyben a legnagyobb adományunk bármilyen civil szervezetnek” – fejtette ki a cég vezérigazgatója a motivációjukat. 

Amerikán kívül jelenleg Új-Zélandon folyik még hasonló kutatás, ott a tinnitus nevű, krónikus fülzúgásos esetekben segíthet a szer.

(Mixmag)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés