Kövess minket

Stílus

5 nappali, amit LED szalagos világítás nélkül észre sem vennénk

Már biztosan nagyon sokan hallottak a világító szalagokról, amelyek egyre elterjedtebbek és népszerűbbek az otthonokban, de mielőtt bemutatnánk néhány nappalit, amit ez változtatott hangulatossá, előbb felsorakoztatjuk az érveket, hogy miért is érdemes a LED szalag mellett dönteni.

Megosztva

Miért vált ennyire közkedveltté a LED szalag?


Elsősorban azért, mert biztonságos és energiatakarékos is ezzel világítani, nem mellesleg pedig tökéletes hangulatvilágításra is alkalmas, így nem csak az otthonokba, de szórakozóhelyekre, boltokba, akár kirakatokba is kiváló.

Ez a fényforrás alacsony feszültséggel működik (12 és 24 V), és rendkívül hosszú az élettartama, flexibilitása és sokoldalúsága miatt pedig tényleg szinte bárhová felszerelhető. Mivel van vízálló változata is, így akár a kertek, vagy a medencék világítása is lehetséges vele. A legelterjedtebb felhasználási terület azonban még mindig a konyha vagy az ebédlő, a hálószoba, és a nappali.

Cikkünkben most olyan nappali szobákat mutatunk be, amelyek a LED szalag világítása nélkül túl egyszerűek lennének. Nézzük, hogy ez az apró csoda mit tesz a hangulattal!

Nappali terek, plafonok, lépcsőfok és könyvespolc

A kisebb tereken tökéletesen lehet javítani, ha a plafon és a fal találkozásán végighúzunk egy világító szalagot – mint ahogyan azt a képeken is látjuk. Egyszerűen felnagyítja a teret, ha a legmagasabb pontokon is van világítás, mivel így nem érezzük annyira zártnak a szobát.


Megnyílik, kinyílik a tér, és ezzel a lehetőségek is, hiszen a dekorációban már nem muszáj csak a földi valóságokban gondolkodnunk, hanem kihasználhatjuk a tér minden pontját. A nappali plafonjára egyébként azért is érdemes ezt a világítást használni, mert a fő fényeket lekapcsolva, akár így is filmezhetünk, mivel a kisebb fény kevésbé fárasztja a szemet, mint a teljes sötétség.

A plafon és a fal találkozásánál, illetve a töréseknél is igazán előnyös, hiszen ha kedveljük ezeket a helyeken, akkor akár ki is hangsúlyozhatjuk ezt fényekkel. Azok a szobák, amelyek nem egyszerű téglalap alakúak felülnézetből, hanem vannak bizonyos kiálló falak, amelyek megbontják a teret, azok nagyon hangulatosak tudnak lenni, ha ki vannak hangsúlyozva. Ha megpróbálják ezeket elrejteni, akkor azzal pont az ellentétét érjük el.

A plafonnál egyébként az is érdekes szokott lenni, amikor a nappali közepén van egy álmennyezeti sziget.

Amikor ez a plusz mennyezeti rész és a plafon közé kerül egy ilyen világító szalag, az tökéletesen feldobja a szoba hangulatát, sőt, a szakértők szerint ilyen esetben akár fő fényforrásként is működhet, hiszen elég erős a fénye. Persze ilyenkor mindig ajánlott, hogy más dekorációs fények legyenek még a nappaliban.

A lépcsőfokokon is tökéletesen mutat a LED szalag, ami ebben az esetben nem csak esztétikus, hanem praktikus is, hiszen egy éjszakai hazatéréskor, vagy az illemhely meglátogatásakor nem kell felkapcsolni a villanyt, és mindenki mást felébreszteni a házban, hiszen ez elég világosságot ad ahhoz, hogy ne botoljunk el.

Ha már az olyan apró részelteknél tartunk, mint a lépcsőfok, akkor nem mehetünk el a könyvespolc mellett sem. Egy modern lakásban, nappaliban nagyon jól fel tudja dobni az egyszerű könyvespolcot, ha egy világítós szalaggal vonjuk körbe, és mielőtt még a karácsonyi dekorációs jutna eszébe, egyáltalán nem kelt olyan hatást.

Akár a fényforrás színeivel is dekorálhatunk, ahogyan az a következő képeken is látszik. A fehér fal, a minimalista stílust tökéletesen otthonossá varázsolja a kissé sárgább, napra emlékeztető LED színe.

Dekoráljuk tehát LED-del, használjuk ki ezt a hosszan tartó, energiatakarékos és hangulatos fényforrást a nappaliban.Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés