Kövess minket

Aztaa

6 milliárd dollárból épül fel Akon szenegáli városa, az Akon City

A városban csak Akon kriptovalutájával, AKOIN-nal lehet majd fizetni.

Megosztva

Forrás:

Akon adott egy kis helyzetjelentést a teljesen hihetetlen, mégis létező városprojektjéről, Akon City-ről, mely Szenegálban épül fel.

Az énekes bejelentette, hogy sikeresen megállapodtak az amerikai székhelyű KE International nevű céggel, hogy 6 milliárd dollárért húzza fel a projektet. A nyugat-afrikai ország elnöke, Macky Sall tervei szerint Akon City egy fullosan felszerelt hely lesz, utakkal, kórházzal, hotelekkel, saját rendőrséggel, iskolákkal, szemétlerakóval, és naperőművel. A bizniszbe Akon kenyai származású befektetője, Julius Mwale is beszáll, akivel korábban már 2 millárd dollárból építettek Kenyában orvosi és technológiai központot, melyhez szintén tartoznak extrák, például egy golfpálya is. 

A cél az, hogy Akon City teljesen megújuló energiából funkcionáljon, egyben turistavonzó is legyen, a cégek pedig az adókedvezmények miatt települjenek oda. A város kevesebb, mint egy órára helyezkedik majd el Dakar repülőterétől, és teljes egészében Akon saját kriptovalutáján, az AKOIN-on pörög majd a gazdasága. Az építkezések első fázisának befejezését 2023 végére datálják, de a végső tervek csak 2030-ra valósulhatnak meg.

Akon egy LSD trippel kevert futurisztikus látványtervet is megosztott.

[instagram]CBdu0y7giJX[/instagram]
(Hypebeast)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés