Kövess minket

Aztaa

675 ezer forintot ért Kurt Cobain egy hajszála

Megosztva

Lezárult az Iconic Auctions nagy zenei aukciója, ahol többek közt Kurt Cobain hat darab hajszálára is lehetett licitálni. Mint korábban írtuk, a szőke loknikat még 1989-ben a Bleach turné egyik angliai állomásán vágta le Cobain egyik korai bizalmasa, Tessa Osbourne, aki aztán megtartotta az énekes haját, később pedig egy seattle-i művésznek, Nicole DePolonak adta át Kurt halála után. Hogy pontosan miért tartotta meg Tessa a hajszálakat, arról csak találgatások vannak, lehet előre érezte, hogy a következő években feltörő zenekar énekese nagy sztár lesz, de az is lehet, hogy csak a barátságuk zálogaként tette félre a hajszálakat.

A hajvágásról képek is készültek, ezzel is próbálták bizonyítani a hajszálak eredetiségét. A hajak egy kis zsacsiban érkeznek, egy fecnivel együtt, rajta a hajvágás pontos dátumával és helyszínével: 29/10/89: Birmingham, Anglia, 27 Holy Rd., Handsworth, Birmingham B202BU.

A  kb. 6 centis hajszálakért 2500 dollárról (kb. 740 ezer forintról) indult a licit, de a győztes végül 14 145 dollárt (4 millió forintot) fizetett értük, az hajszálanként 675 ezer forintnak felel meg.

(Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük