Kövess minket

Bulvár

„6ix9ine egy valóban szörnyű ember, aki szörnyű dolgokat tett” – állítja a rapperről szóló dokumentumfilm rendezője

Megosztva

Forrás:

Még 2019 októberében írtuk meg, hogy Supervillain: The Making of Tekashi 6ix9ine címmel dokumentumfilm készül 6ix9ine életéről, karrierjéről és igen megosztó személyéről. Mostanra véget értek a munkálatok, a Showtime égisze alatt megjelenő három részes sorozat megjelenése pedig már csak néhány nap, ennek kapcsán csípte el a Page Six a doksi rendezőjét, a Snoop Dogg, Warren G, Nate Dogg és más legendás hiphop előadók történetét a G-Funk című alkotásban korábban megörökítő Karam Gillt. 

Ami azt illeti, Gillnek nincs túl sok jó szava a rapperhez, a rendező egyenesen azzal a gondolattal kezd, hogy a brooklyni natív közel sem egy naiv valaki, akit csak beszippantott a hírnév. „A nézőket biztosan sokkolja majd a felismerés, hogy valójában mennyire kiszámított és előre megtervezett volt a rapper minden lépése. Tekashi olyasvalaki volt, aki egyszer sem csak véletlenül csinált valamit az online térben. Minden mozdulat, elhangzott szó úgy volt kitervelve, hogy éles reakciókat váltson ki.”

Bármily meglepően hathat, a rendező maga soha nem találkozott személyesen 6ix9ine-nal, a dokumentumsorozat így nem személyes beszámolókon, vallomásokon alapul, hanem a Rolling Stone magazin 2019-ben megjelent cikkén, ami részletesen elemzi a Tekashi-jelenséget és annak árnyoldalait. Bár sosem volt alkalmuk összeülni, Karam Gill hiszi, hogy eleget tud ahhoz, hogy ítéletet mondhasson a polgárpukkasztó zenészről. 

Forrás: Karam Gill weboldala

Ezután jött az ominózus mondat: „A nyilvánosság és a média utálja őt, mivel valóban egy szörnyű ember, aki szörnyű dolgokat tett. 6ix9ine imád uszítani és súlyosbítani minden helyzeten, ezek mind-mind olyan dolgok, amik reakciókat váltanak ki.”

Ennek legutóbbi megmutatkozása az mc Meek Millel való, köpködésig fajuló összetűzése volt Atlantában, amiről természetesen videófelvétel is készült. De nem szabad elfeledkeznünk arról a tényről sem, hogy 6ix9ine Chief Keef életét is veszélyeztette, vitába szállt mindenkivel, akivel csak lehetett, azt a történetet pedig, hogy az előadó spiclinek állt, már mindenki ismeri. A rendező elmondása szerint az imént sorolt aggasztó és kétes ügyek majdnem eljuttatták őt arra a pontra, hogy annyiban hagyja a dokumentumfilm gyártását, de aztán mégsem lépett vissza, mivel szerinte „ez egy fontos történet”, amit érdemes elmesélni.

„Igazából soha nem akartam felgöngyölíteni Tekashi sztoriját. Először hezitáltam a projekten, annyira mérgező egyénről van szó. Aztán rájöttem, hogy ez egy különösen fontos történet, ami rámutat arra, hogy is áll épp a kultúránk. A futószalagon gyártott celebek korában élünk, egy olyan érában, ahol az emberek hamis személyiségeket építhetnek és befuthatnak bármiféle tehetség vagy morál nélkül is. Tekashi története pontosan ez – ő olyasvalaki, aki felismerte, hogy mekkora erő, ha van egy nagy platformod.”

[vembed youtube=”rKeH1THBBEU” ] Gill szavait olvasva sokan egyetértően bólogathatnak, ez nem éppen igaz Lance Lazzaróra, 6ix9ine ügyvédjére, aki rögtön védelmébe vette kliensét. Lazzaro a TMZ-nek beszélt arról, hogy Gill nem is ismeri a rappert, így semmit sem tud róla valójában. Ezen túl felveti, hogy az előadó és a rendező sosem találkoztak, így a filmesnek nem kellene ítéletet mondania, majd hozzáteszi, hogy 6ix9ine-nak nem is volt beleszólása a dokumentumfilm készítésébe, amit méltatlannak tart. Az ügyvéd szerint ahelyett, hogy besároznák a brooklyni zenészt, inkább a pozitív cselekedeteire kellene fókuszálni, például arra, 

hogy haldokló rákbeteg fiatalokon segít.

A három részes Supervillain: The Making of Tekashi 6ix9ine február 21-én, vasárnap debütál a Showtime műsorán. 

(Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés