Kövess minket

Aztaa

7 év börtönt kapott Martin Shkreli, a 2 millió dolláros Wu-Tang album volt tulaja

Ez jobban fájhatott, mint a „Once Upon a Time in Shaolin” elvesztése.

Megosztva

Forrás:

Elítélték Martin Shkrelit, a volt gyógyszeripari cégvezetőt, aki anno azzal került be a hírekbe, hogy 2015-ben 2 millió dollárért megvásárolta a Once Upon a Time in Shaolin című Wu-Tang Clan albumot, amiből csak egyetlen példány készült. Shkrelit később csalás és piramisjáték létrehozásának gyanújával vették őrizetbe, mostanáig várt a végső ítéletére.

Shkreli a The Chicago Tribune beszámolója szerint 7 év börtönt kapott, az ítélethirdetéskor pedig elsírta magát. „Szeretném, ha mindenki, aki eljött ma támogatni tudná, hogy egyedül én vagyok ezért az egészért a felelős. Csak magamnak köszönhetem az ítéletemet. Sajnálom, hogy csalódást okoztam nektek, sokkal jobbat érdemeltek” – mondta a volt CEO.

Shkreli sokkal súlyosabb ítéletet kapott, mint sokan várták. Két korábbi vádpontban már bűnösnek találták, emiatt már fél éve börtönben van, ez levonódik majd a mostani 7 évből, de így is fizetnie kell 75 ezer dollárnyi büntetést. A bíró hét eleji döntése alapján már 7,36 millió dollárnyi tulajdonát kobozták el a volt CEO-nak, ebbe beletartozott a 2015-ben 2 millió dollárért vásárolt egyedi Wu-Tang albuma (Once Upon a Time in Shaolin), de Lil Wayne régóta várt The Carter V lemeze, és egy Picasso festmény is.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés