Kövess minket

Campus

7 tipp: erre figyeljünk egy fesztiválon

Ötletek, hogy hogyan ne legyünk áldozatok.

Megosztva

A rendezvény nagy népszerűségének köszönhetően és a magas látogatói létszámra való tekintettel a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a közrend és a közbiztonság fenntartására a program egész ideje alatt – közölte a rendőrség.
A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársainak legfőbb célja a bűncselekmények elkövetésének megelőzése, a jogsértő cselekmények kiszűrése, továbbá a közúti forgalom folyamatosságának biztosítása. Ehhez az is kell, hogy a fesztiválon résztvevők is figyeljenek magukra, egymásra és vagyontárgyaikra is.
Hét jó tanács a Campus Fesztiválra:
1. Ha csak lehet, ne egyedül menj a fesztiválra! A csoportban pedig beszéljétek meg előre, hogy „ki kire fog vigyázni”, kire figyel oda.
2. Ha mégis úgy alakul, hogy egyedül mész a fesztiválra, keresd azokat a helyeket, ahol olyan ember van, akitől segítséget kérhetsz, ha szükséges!
3. Legyen terved arra az esetre, ha baj lenne: kit hívsz, hova mész, hogyan veszed fel a kapcsolatot másokkal. Hasznos lehet a telefonod gyorshívójába elmenteni azokat a számokat, amelyeket egyetlen mozdulattal felhívhatsz.
4. Vagyontárgyaidra (mobiltelefon, fényképezőgép, stb.) fokozottan figyelj, soha ne hagyd őrizetlenül.
5. Ha látsz valakit, aki bajban van, vagy úgy érzed, hogy veszélybe sodorja magát, segíts neki. Sokszor már az is elég, ha segítséget hívsz hozzá.
6. Soha ne fogadj el ismeretlenektől semmilyen italt, ételt, tablettát, gyógyszert, kábítószert! Olyan italt igyál, amit te vettél, amit előtted bontottak ki, amit előtted töltöttek a poharadba és láttad, hogyan készült!
7. Baj esetén fordulj bizalommal a fesztivál környékén szolgálatot ellátó egyenruhás rendőrökhöz, vagy tegyél bejelentést a rendőrség 107-es, 112-es segélyhívószámain.
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés