Kövess minket

Hiphop

85%-ban kész volt MF DOOM és Madlib kollab albumának folytatása, állítja a Stones Throw kiadó alapítója

Majdnem lett Madvillainy 2.

Megosztva

Peanut Butter Wolf dj-producer, a legendás Stones Throw kiadó alapítója volt a vendége a Juan Ep is Dead nevezetű, Pete Rosenberg és Cipha Sounds által vezetett podcastnek, melynek két legújabb adását az október 31-én elhunyt MF DOOM-nak szentelték.

DOOM halálának hírét csak most, december 31-én jelentették be; a hiphop világa azóta is töretlenül gyászolja az agyafúrt rímeléséről híres mc-t, avagy a kedvenc rappered kedvenc rapperét, akinek a nevét csak nagy betűkkel szabadott leírni, és akinek máig a Madlibbel készült Madvillainy című korongja az egyik legikonikusabb. A Madvillain producer-rapper duó még 2004-ben, a Stones Throw égisze alatt jelentette meg az említett lemezt, melynek mint most kiderült, majdnem folytatása is készült. 

Forrás: Stones Throw

Peanut Butter Wolf elmondása szerint a második rész 85%-ban meg is volt: „DOOM mindig azt mondta nekem, hogy „85%-ban kész, 85%-ban kész”, ez volt az ő varázsszáma.”

DOOM állítólag 11 számot (ez akár elég is lett volna egy albumhoz) át is küldött Wolfnak 2009-ben, de azt kérte tőle, hogy várjanak a kiadással, tekintettel arra, hogy még több szám készülhessen el. Ez utólag lehet hiba volt, ugyanis ahogy Wolf is kiemelte, a Madvillainy-folytatás egyes DOOM verzéi az évek során leakek formájában, vagy más rapperekkel közös featekben napvilágot láttak. A Stones Throw-alapító ekkor már nem akart erősködni és a rapperre hagyta a dolgot:

„Kissé frusztrált mindez, de úgy voltam vele, hogy majd megtörténik, amikor meg kell történnie. Nem akartam rájuk erőltetni semmit.”

Egy új Madvillain album jövője tehát kérdéses, mint a podcastben mondta Wolf a dalokról: „Nem tudom mit kezdünk majd velük.” Egy halvány reménysugár azonban mégis felcsillant, ugyanis a dj-producer hozzátette,

hogy engedélyt kapott arra DOOM managerétől, hogy egy komplett pakkban kiadja ezeket a trackeket.

[vembed youtube=”rpaonSDPw7Y” ] [vembed youtube=”ewc1hixzYPY” ] [vembed youtube=”TQd_xYsxELQ” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés