Kövess minket

Bulvár

91 éves korában elhunyt Hugh Hefner, a Playboy birodalom alapítója

Véget ért egy koszak.

Megosztva

Forrás:

A Playboy Enterprises szerint otthonában, természetes okokból hunyt el Hugh Hefner a legendás Playboy magazin alapítója. Lakása konyhájában kezdte el készíteni 1953-ban a Playboyt, mely a világ legnagyobb példányszámban eladott férfimagazinja lett, fénykorában hétmilliót is megvettek belőle havonta.

“Sokaknak fog nagyon hiányozni” – idézte a BBC Cooper Hefnert, a lapalapító fiát, aki apját a “szólásszabadság, a polgári jogok és a szexuális szabadság” szószólójának nevezte.

A médiában betöltött szerepe mellett hedonizmusáról is közismert lett, házas- és élettársai között lapja sok modellje tűnt fel. Utoljára 2012-ben, 86 éves korában nősült meg, a nála majdnem hat évtizeddel fiatalabb Crystal Harrist vette feleségül.

A lapkiadásból multimilliárdossá vált “playboy” üzleti birodalmába kaszinók és éjszakai szórakozóhelyek is tartoznak. Lapját sosem tekintette szexmagazinnak, bár hírnevét elsősorban a meztelen “playmate”-ek nagy, színes fotóinak köszönheti. Nagy teret adott az interjúknak, leghíresebb megszólalói között ott volt Martin Luther King Jr, John Lennon és Fidel Castro is, szerzői között Norman Mailert és Ray Bradburyt is megtaláljuk.

Hefner 2009-ben Marilyn Monroe sírja mellett vásárolt magának sírhelyet. Ott helyezik örök nyugalomra.

Béke poraira.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.