Stílus
Olívaolaj vagy kókuszolaj?
Vajon melyik az egészségesebb?
Amikor már teljesen biztosak voltuk abban, hogy az olívaolaj a legegészségesebb olaj a világon, akkor jött a kókuszolaj, és mindenki teljesen összezavarodott. Most akkor melyiket használjuk? Kell-e választani? Melyik az egészségesebb?
Ha tényleg minden kalóriát fontosnak tartunk, akkor a kókuszolaj mellett tegyük le a voksunkat, ugyanis 1 teáskanálnyi mindössze csak 116 kalóriát tartalmaz, míg az olívaolaj 119-et. Mindkettejük nagyon jól illik salátákhoz és szószokhoz, de sültek sütéséhez inkább az olívaolajt ajánljuk. A sütemények és édes tészták kókuszolajért kiáltanak, és ha egy gyors krumplis menüt szeretnénk elkészíteni, akkor is az utóbbi mellett tegyük le a voksunkat.
Figyeljünk azért arra, hogy mértékkel használjuk mindkettőt, és ha lehet, a szűz változatot válasszuk belőlük. Az, hogy melyikkel sütünk-főzünk, teljesen egyén függő, az a legjobb, ha mindkettőből van otthon készleten.