Stílus
Bolondítsd meg borsóval a spagettit!
A nagy fogyókúra közben egy kicsit elcsábultál? Akkor készíts egy igazán könnyed vacsit: borsós-pestós spagetti!
Amire szükséged lesz:
· ½ csomag spagetti
· 250 gramm zöldborsó
· 2 gerezd fokhagyma
· 3 evőkanál olívaolaj
· egy fél citrom leve
· só
· fehérbors
· 60 gramm pecorino sajt vagy más keménysajt
Így készítsd el:
Először egy kis vízben főzd meg a borsót, ha kész vagy, akkor törd össze, majd mixer segítségével kásásítsd. Sózd meg, fűszerezd, tedd hozzá a hagymát, és locsold meg citromlével, valamint két kanál olívaolajjal. Ezek után finoman reszeld a sajtot a pestóba, egy pár kanálnyit tegyél félre a spagetti szórására is. Ne feledkezz meg a tészta megfőzéséről sem. Ha az is elkészült, keverd össze a pestóval, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és szórd meg bőven sajttal.
Tipp: Ehhez a vacsihoz száraz fehér bor dukál!
(a zena.sme.sk nyomán)