Gasztro
Még nem ettél avokádót? Próbáld salátában!
Avokádó, rukkola és paradicsom – a tökéletes saláta receptje!
Hozzávalók:
• 25 gramm pirított mogyoró
• 150 gramm rukkola
• 500 gramm paradicsom
• 1 citrom
• 1 nagy avokádó
• 1 teáskanál olívaolaj
• 1 teáskanál nádcukor
• só
• fűszerek
• friss petrezselyem
Első lépésben (olaj nélkül) pirítsd meg a mogyorót, viszont arra ügyelj, hogy ne hűljön ki. Mosd meg a salátát, majd törd darabokra, és rakd egy tálba. Vágd fel szeletekre a paradicsomot, utána pedig csavarj ki egy citromot. Az avokádóról se feledkezz meg, szeld vékonyra, és locsold meg két kanál citromlével. Ha ezzel is kész vagy, akkor egy nagyobb edényben az összes alapanyagokat alaposan keverd össze. Locsold meg olívaolajjal, édesítsd cukorral, fűszerezd kicsit, hints rá egy csipet sót. Keverd át még párszor, és végül más dolgod nincs, csak annyi, hogy tálald mogyoróval és friss petrezselyemlevéllel.
(zena.pravda.sk nyomán)