Kövess minket

Gasztro

Még nem ettél avokádót? Próbáld salátában!

Avokádó, rukkola és paradicsom – a tökéletes saláta receptje!

Megosztva

Hozzávalók:
•    25 gramm pirított mogyoró
•    150 gramm rukkola
•    500 gramm paradicsom
•    1 citrom
•    1 nagy avokádó
•    1 teáskanál olívaolaj
•    1 teáskanál nádcukor
•    só
•    fűszerek
•    friss petrezselyem

Első lépésben (olaj nélkül) pirítsd meg a mogyorót, viszont arra ügyelj, hogy ne hűljön ki. Mosd meg a salátát, majd törd darabokra, és rakd egy tálba. Vágd fel szeletekre a paradicsomot, utána pedig csavarj ki egy citromot. Az avokádóról se feledkezz meg, szeld vékonyra, és locsold meg két kanál citromlével. Ha ezzel is kész vagy, akkor egy nagyobb edényben az összes alapanyagokat alaposan keverd össze. Locsold meg olívaolajjal, édesítsd cukorral, fűszerezd kicsit, hints rá egy csipet sót. Keverd át még párszor, és végül más dolgod nincs, csak annyi, hogy tálald mogyoróval és friss petrezselyemlevéllel.

(zena.pravda.sk nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés