Gasztro
Mennyei eledel: epres-mozzarellás saláta!
Javában tart még az eperszezon, ezért az ínyenceknek az epres-mozzarellás salátával egy próbát már-már kötelező tenniük.
A különleges saláta elkészítése roppant egyszerű. Ahhoz pedig, hogy tányérra kerüljön, nem kell más csak:
- 200 gramm eper
- 250 gramm mini mozzarella
- 100 gramm koktélparadicsom
- salátalevél
- menta
- parmezán
- olívaolaj
- őrölt fekete bors
- só
Először aprítsd fel a mentát, melyet keverj össze parmezánnal és olívaolajjal – törekedj arra, hogy az eredmény pestós legyen. Mosd meg a paradicsomokat és a salátát, majd keverd össze őket a mini mozzarellákkal. Adagold finoman hozzá a pestót, sózd meg, és egy kevés borssal bolondítsd meg. A tányérra helyezz eperdarabokat, és díszíts mentalevelekkel.
(zena.sme.sk nyomán)