Kövess minket

Aztaa

Négyszáz forint lesz egy gramm marihuána ára Uruguayban

Júliustól gyógyszertárban lehet majd füvet venni (rekreációs célokra).

Megosztva

Forrás: flickr.com/Liberty&Livity

Eddig 16 gyógyszertár regisztráltatta magát a dél-amerikai államban. Várakozások szerint ez a szám az elkövetkező hónapokban akár 30-ra is növekedhet – mondta Juan Roballo, az uruguayi kábítószer-hatóságtól.

A dél-amerikai állam a világon elsőként legalizálta 2013-ban a marihuána termesztését, terjesztését és fogyasztását.

Raballo szerint a gyógyszertárban kapható ganja állami engedéllyel rendelkező termelőktől származik majd. Ennek célja pedig nem a szer népszerűsítése, hanem hogy versenyre keljenek a feketepiaccal – tette hozzá.

A kormány ugyanakkor erősen ellenőrzi majd a kereskedelmet. A gyógyszertáraknak összesen 400 kilogramm áll majd rendelkezésre a kábítószerből, de ez a kereslet függvényében növekedhet – mondta továbbá Raballo. A gyógyszertárak a marihuánát 5 grammos kiszerelésben fogják árulni, grammonkénti 400 forintnak megfelelő áron.

A hatósági szabályozás szerint a kábítószert vásárló uruguayiaknak legalább 18 évesnek kell lenniük, és regisztráltatniuk kell magukat egy kormányzati jegyzékben, marihuána-vásárlásukat pedig havi 40 grammban, illetve heti 10 grammban korlátozzák. Külföldi turisták azonban nem vásárolhatnak maguknak a drogból, de egy uruguay-i lakost bármikor megkérhetnek rá…

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés