Kövess minket

Hiphop

A BBC szerint Young Thug volt az évtized legfontosabb rappere

Thugger egyedi stílusa meghatározta a 2010-es éveket.

Megosztva

Forrás:

Ahogy közeledünk 2020-hoz egyre több listát láthatunk, mely végigveszi a legjobb, legfontosabb, legmeghatározóbb lemezeket, dalokat, és előadókat az elmúlt évtizedből. Nemrég a BBC is bedobta a saját véleményét, egyik cikkünkben amellett érvelnek, hogy Young Thug volt a 2010-es évek legfontosabb rapperre.

Az atlantai rapper és énekes hatását kár lenne tagadni, rengeteg új előadót inspirált Thugger szabályokat nem ismerő, különleges stílusa. Karrierjének kezdetén Lil Wayne nyomdokain építette saját hangzását, mely az évtized közepére ért igazán be. Thug ekkorra már nem csak egy Wheezy klón volt, valami olyan egyedit alkotott, amit a legtöbben nem hogy bekategorizálni, de úgy gyakorlatilag megérteni se voltak képesek. Emlékezetes ez a Complex videó öt évvel ezelőttről, melyben az utca emberét faggatják arról, vajon mi a fenét nyivákol emberünk a „Lifestyle” című dalon. A megkérdezettek persze nem tudtak válasszal szolgálni, de ettől még ők is tudták, hogy valami teljesen újat és forradalmit hallanak.

[vembed youtube=”3Rmj2JizSGk” ]Young Thug félig rappelős, félig kodein csúsztatta éneklős stílusa az évek múlásával csak tovább csiszolódott, és közben egyre több előadót érintett meg. Lil Uzi Vert, Lil Baby, Trippie Redd, Gunna, Travis Scott mind vettek át elemeket az atlantai különctől, de ezek csak az egyértelműbb hatások, Thugger befolyása a hiphopra ennél sokkal mélyebb, és máig érezteti a hatását. YT felemelkedésével egy időben indult útjára a „mumble rap” kifejezés is, de szimplán erre leegyszerűsíteni a zenei örökségét erősen csőlátás lenne. Azon lehet vitatkozni, hogy ki volt a 2010-es évek  legfontosabb rappere, de Young Thug mindenképp ott van a top jelöltek közt.

[vembed youtube=”p0x6FEDV-ig” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés