Kövess minket

Hiphop

A Billboard nem bírta elviselni, hogy egy country-trap szám kúszik felfelé a hivatalos country slágerlistán, szóval diszkvalifikálták

Lil Nas X virális dala egy újabb tégla a country rap trend falában.

Megosztva

Forrás:

Folytatódik a country rap trend, melyben a legújabb sláger még a hivatalos amerikai country slágerlistára is felkerült, csak aztán leszedték, állítólag nem azért, mert a srác fekete.

Lil Nas XOld Town Road” című dala tavaly december elején jelent meg, de csak márciusban lett belőle igazán nagy sláger, miután a TikTok nevű applikációban és különböző mémekben terjedni kezdett. A fülbemászó trekk Red Dead Redemption 2 jeleneteket tartalmazó klipje már 15 milliós megtekintésnél tart, miközben a Spotify-on és az Apple Musicon ennek a sokszorosát gyűjtötte be, nemrég pedig mindkét platformon a leghallgatottabb zene lett. Nem csoda tehát, hogy a fiatal tehetségre, aki amúgy első évében otthagyta az egyetemet, hogy zenei karrierbe kezdjen, lecsapott a Columbia Records

[vembed youtube=”5ho88VXJTBg” ]A beatben trapet, míg énekben country hangzást felmutató és keverő nóta, mely párhuzamot von a cowboy életmód és a rocksztárként élő rapperek között, hamar felkerült a Billboard slágerlistáira, köztük a hip-hop mellett a hivatalos country listára is. Utóbbin egészen a 19. helyig jutott, míg a lista készítői egyszer csak megálljt parancsoltak a feltörekvő szám további sikereinek. A Billboard fogta és leszedte a dalt a country listáról, arra hivatkozva, hogy a dalt „véletlenül” válogatták be, és valójában nem üti meg a country zenék által támasztott kritériumokat. Szerintük a trekk ugyan tényleg tartalmaz elemeket a country zenéből és utalásokat a cowboy életmódra, de ez még nem elegendő, hogy country dalként hivatkozzanak rá. 

[instagram]Bvjgo6WgKZC[/instagram]
Többen rasszizmussal vádolták meg a Billboardot, és felhozták, a dalt csak azért szedték le, mert Lil Nas X fekete előadó. A dal egyik nagy rajongója, Ski Mask The Slump God is diszkriminációt kiáltott. Ezt a vádat a Billboard visszautasította.

[twitter]https://twitter.com/THESLUMPGOD/status/1111208887888367616[/twitter]
Eközben a másik oldalon a country puritánok azzal támadták a country rappert, hogy az egész dal csak egy sima paródia. Lil Nas erre Twitteren reagált, állítja, lehet, hogy van benne egy két vicces sor (Gucci cowboykalapok említése pl.), de alapjáraton nem paródiának szánta, szimplán ez a hangulata a dalnak.

A dal mindenesetre egyre csak ismertebb lesz, igazából még jót is tett neki a country listáról való törléssel járó a felhajtás , már csak az a kérdés, Lil Nas X mihez kezd a hirtelen jött hírnévvel, és marad-e a country trap stílusnál.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés